Uunisilakkapihvit ja kauratto

  • 600 g silakkafileitä
  • 1/2 suolaa
  • kuivattua tilliä
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (ruisjauhoja)
  • "Kauratto":
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1/2-1 purjo
  • 3 dl kaurasuurimoita (kokonaisia suurimoita, ei hiutaleita)
  • 5-6 dl kasvis- tai kalalientä (fondista tai kuutiosta)
  • rakunaa
  • mustapippuria

Levitä puolet silakkafileistä leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Riota pinnalle kuivattua tilliä ja vähän suolaa. Jaa tuorejuusto fileille. Nosta loput silakkafileet maustettujen fileiden päälle. Ripottele pinnalle halutessasi ruisjauhoja. Paista uunissa 220-240 asteen lämmössä n. 10 min.

Kauratto: Kuumenna öljy kasarissa ja lisää silputtu purjo. Kuullota hetki. Lisää kaurasuurimot ja pyörittele ja kuullottele hetki. Kaada joukkoon vesi ja lisää fondia tai pala liemikuutiota. Keitä hetken aikaa. Nosta kansi päälle, väännä levy nollalle ja anna hautua n. 20 minuuttia. "Kauratto" saa jäädä kosteaksi. Lisää tarvittaessa lientä.

Vastaavalla tavalla risoton tapaan voit valmistaa ohrattoa kokonaisista ohrasuurimoista.

Lue myös:

    Uusimmat