Mainos

Uudisrakentaminen hidastunut

Uusien asuntojen rakennustöitä käynnistettiin huhti-kesäkuussa 11000, mikä on kaksi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastosta. Uudisrakennustöitä aloitettiin huhti-kesäkuussa runsaan 11 miljoonan kuutiometrin verran eli viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Julkisten palvelu- ja varastorakennusten kuutiomäärät kasvoivat. Teollisuusrakennuksia aloitettiin saman verran kuin viime vuoden toisella neljänneksellä.

Liike- ja toimistorakennuksia aloitettiin vuoden toisella neljänneksellä yli neljännes vähemmän kuin viime vuoden huhti-kesäkuussa. Myös aloitettujen maatalousrakennusten kuutiomäärä väheni.

Tämän vuoden alkupuoliskolla aloitettujen uudisrakennusten kokonaiskuutiomäärä oli 16 prosenttia suurempia kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa. Vuoden alkupuoliskolla aloitettiin 17000 uuden asunnon rakennustyöt, mikä oli neljä prosenttia edellisvuotista enemmän.

Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastot perustuvat kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin rakennusluvanvaraisista rakennushankkeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.