Uudenvuodenlupauksena terveelliset elämäntavat? Kokeile tätä ruokavaliota

Tuliko vuodenvaihteessa luvattua terveellisemmät elämäntavat tälle vuodelle? Kannattaa ehkä tutustua yksinkertaiseen ruokavalioon, joka lupaa suuria tuloksia.

Anti-inflammatorisella eli tulehdusta vähentävällä ruokavaliolla ei taatusti ole trendikkäintä nimeä eikä se lupaa litistää vatsaa viikonlopun aikana. Siitä huolimatta anti-inflammatorinen ruokavalio on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja sen taustalla on ihan oikeaa tiedettä.

Miten tulehdusta vähentävä ruokavalio toimii? Sinun tulee vain luopua kaikista runsasrasvaisista, tärkkelyspitoisista ja teollisesti valmistetuista ruoista. Sen sijaan lautaselle tulisi kerätä kemikaalivapaita ruokia, kuten kalaa ja siipikarjaa, vähärasvaisia maitotuotteita, täysjyvää sekä hedelmiä ja vihanneksia.

– Valmisruokien syöminen aiheuttaa tulehduksia kehossa – se on immuunivaste, joka tapahtuu kehossa, kun se aistii myrkkyjä, kertoo aiheesta kirjoittanut bestseller-kirjailija Joy Bauer.

Luonnonmukaiset ruoat antavat energiaa

Bauerin mukaan luonnonmukaiset ruoat eivät aiheuta kehossa tulehdusreaktiota, jonka vuoksi tällaisia ruokia syövät sairastuvat harvemmin sydänsairauksiin, diabetekseen tai syöpään ja he myös epätodennäköisemmin ovat liikalihavia.

Bauerin mukaan tulehdusta estävistä ruoista on merkittävä hyöty, vaikka yrittäisikin pudottaa vain muutaman kilon.

– Ne tekevät energisemmäksi, sulavat helpommin ja täyttävät enemmän, joten pudotat kilot tuntematta, että olet dieetillä tai jäisit paitsi jostain.

Koska luonnonmukaisten ruokien polttaminen vie enemmän energiaa, aineenvaihdunnan tehot lisääntyvät ja poltat kaloreita enemmän jopa levossa.

Anti-inflammatorisessa ruokavaliossa ei ole kalorirajoituksia eikä erillisiä herkuttelupäiviä. Periaatteessa kaikki jalostamattomat ruoat ovat syötäviä. Sen sijaan valmisruokiin ei Bauerin mukaan tulisi koskaan tarttua tai korkeintaan hyvin harvoin.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat