Uudenvuoden juhlijan muistilista: Älä lähde ilman näitä kotoa!

Älä lähde ilman näitä kotoa uutenavuotena! Katso kymmenen kohdan lista ennen uudenvuoden juhlahumuun suunnistamista.

Vuosi vaihtuu tuoreiden sääennusteiden mukaan poutaisessa säässä ja pienessä pakkasessa. Vaikka tämä talvi onkin ollut yllättävän leuto suomalaisille, kannattaa uudenvuodenaattoa juhlimaan lähtevän ottaa vaari Helmen muistilistasta, jotta illasta tulisi täydellinen, eikä mikään menisi pieleen.

1. Pukeudu lämpimästi

Suosi kerrospukeutumista. Vaikka haluaisit juhlia hienoissa hepenissä, voit varustautua viimaan ja talviseen säähän paksuilla päällysvaatteilla, jotka voi hylätä tarvittaessa esimerkiksi yökerhon narikkaan pienessä kassissa. Kotiinlähtökin sujuu jouhevammin, kun taksia saa odotella ilman hytisemistä ja paleltumisvaaraa.

2. Ota mukaan vaihtokengät

Talvinen maa ei suosi korkokengillä kipsuttelevaa. Ota juhlakengät mukaan kenkäpussissa ja vaihda mukavat talvikengät juhlalliseen varusteeseen vaikkapa ravintolan ovella.

3. Varaa mukaan taskurahaa matkoihin

Millä sitten kuljetkin matkasi, pidä taskussasi kolikoita matkakustannuksia varten. Julkisilla kulkuvälineillä liikkujan kannattaa tarkistaa ennen juhlahetkeä, että matkakortille on varattu tarpeeksi rahaa. Näin kotiinpäin pyrkiessä ei kohtaa ikäviä yllätyksiä. Myös henkilöautolla liikkeelle lähtevä tarvitsee rahaa parkkimittaria varten.

4. Ole selvillä säästä – varaudu keliin!

Tarkasta ennen juhlimaan lähtöä, millainen sää illan ja yön aikana vallitsee: Tuleeko maa olemaan sohjoinen, loskainen, märkä vai jäinen? Tihuttaako taivaalta vettä, vai tupruttaako lunta? Jos luvassa on sadetta, varaa mukaan pieni sateenvarjo suojellaksesi juhlalookiasi.

5. Varaa mukaan kärsivällisyyttä

Ota mukaan juhlamielen lisäksi aimo annos kärsivällisyyttä! Suurin osa suomalaisista vaeltaa kaupunkien keskustoihin ihailemaan vuodenvaihdetta. Tämä tietää tungosta, suuria ihmismääriä, jonottamista, odottamista ja aikataulumuutoksia. Ole kärsivällinen, jotta vuodenvaihde ei menisi pilalle.

6. Pidä taskussa huulirasvaa ja pastilleja

Vuodenvaihteen romantiikkaan kuuluu kellon lyödessä tasan kaksitoista vaihtaa suudelmia mielitiettynsä kanssa. Suudelma tuo onnea seuraavalle vuodelle! Jos pidät mukana pastilleja hengitystä raikastamaan ja huulirasvaa kuiville huulille, käy suukotteleminen miellyttävästi.

7. Grillisytytin tähtisadetikuille

Suojele sormiasi ja sytytä raketit tai tähtisadetikut grillisytyttimellä tulitikkujen tai tupakansytyttimen sijaan.

8. Muovimukeja kuohujuomalle

Ulkona vietettyyn vuodenvaihteeseen on hyvä varustautua muovisin tai pahvisin kuohuviinilasein. Lasista valmistetut kuohuviinilasit rikkoutuvat ulkokäytössä helposti, eikä niiden kuljettaminen kassissa onnistu yhtä leikiten kuin vaikkapa muoviversioiden.

9. Käsilaukkuun nenäliinoja ja ripsiväri

Jos tirautat onnenkyyneleitä vuoden vaihtuessa, on käsilaukusta hyvä löytyä nenäliinoja ja ripsiväriä tuhriutuneen meikin korjailuun. Myös pumpulipuikot sopivat silmämeikin siistijälle!

10. Muista lemmikkiä

Huomioi myös karvainen kaverisi. Älä jätä lemmikkiä yksin kotiin vuodenvaihteessa. Älä lähde kotoasi minnekään, jos lemmikkisi pelkää raketteja ja pauketta sydämensä puolesta.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja