Uudenmaan kokoontumisrajoituksia valmistellaan – tulisivat voimaan ensi viikolla: Rajoitusten vaihtoehtona koronapassi

Kokoontumisrajoituksia voidaan määrätä alueilla uudelleen, jos tautitilanne pahenee - miten hankalaa tämä on järjestäjien kannalta? 2:46
Kokoontumisrajoituksia voidaan määrätä alueilla uudelleen, jos tautitilanne pahenee - miten hankalaa tämä on järjestäjien kannalta?

Rajoituksia valmistellaan myös Päijät-Hämeeseen ja Pohjois-Pohjanmaalle, Varsinais-Suomessa ne ovat jo voimassa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Uudenmaan alueelle. Päätös rajoituksista on tarkoitus antaa torstaina, ja se tulisi voimaan viikkoa myöhemmin eli marraskuun 25. päivänä.

Aluehallintoviraston mukaan rajoitusten laajuus ja sisältö täsmentyvät vielä päätöksenteon edetessä, mutta rajoitusten vaihtoehtona voidaan ottaa käyttöön koronapassi. Rajoituksia valmistellaan mahdollisesti koko Uudellemaalle.

Virasto perustelee rajoituksia sillä, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) sairaalahoidon kuormitus on kasvanut koronatilanteen vuoksi ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on esittänyt kokoontumisrajoituksia epidemian hillitsemiseksi. Heikentyneen koronatilanteen vuoksi myös terveydenhuollon kantokyky on tällä hetkellä uhattuna Husin sairaaloissa.

–  Mahdollista on esimerkiksi rajoittaa yleisötilaisuuksien osallistujamäärää tiettyyn osuuteen tilan enimmäishenkilömäärästä. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona rajoituksille, aluehallintovirasto sanoo tiedotteessa.

Päijät-Hämeessä myös erityisen vaikea tilanne

Virastosta kerrotaan, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston muun toimialueen osalta epidemiatilanne on vaikea erityisesti Päijät-Hämeessä. Myös sinne harkitaan kokoontumisrajoituksia alueellisen koronakoordinaatioryhmän esityksen perusteella. Mahdollisista rajoituksista tiedotetaan tarkemmin tilanteen edetessä.

Lisäksi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kerrotaan valmistelevan yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalle. Päätöksestä on määrä tiedottaa kuluvan viikon aikana, ja se astuu voimaan aikaisintaan viikon kuluttua.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi omat kokoontumisrajoituksensa jo maanantaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle. Siellä on tästä päivästä alkaen kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset sisätiloissa. Rajoitukset ovat voimassa kuukauden ajan, mutta yli 50 hengen tilaisuuksia pystyy kuitenkin järjestämään, jos käytössä on koronapassi.

Lue myös:

    Uusimmat