Mainos

Uudenkaupungin helmi 1800-luvulta

Talo Uudessakaupungissa on noin 200-vuotias suojelukohde, jossa on aina asunut käsityöläisiä majakkamestareista suutareihin. Talon emäntä käveli usein talon ohi sitä huomaamatta - sen ikkunat oli peitetty ja se oli huonossa maalissaan huomaamaton. Kun hän vihdoin huomasi vanhan rakennuksen, se päätyi nopeasti hänen käsittelyynsä. Talosta tuli sekä kakkoskoti että harrastus.

Sisällä talossa vallitsee rauhallinen harmonia. Upeat, herkät seinämaalaukset maalasi kuvataiteilija Päivi Rantanen, korostamaan talon ikää. Työt on toteutettu vapaallakädellä herkästi maalaten. Ihana idea ja toteutus, jota soisi näkyvän enemmänkin sekä moderneissa että perinteisissä kodeissa eri tavoin toteutettuna. Herkkää viivaa on myös huonekalujen verhoiluissa. Tilaa ei ole täytetty huonekaluilla, vaan kepeä avaruus on antaa silmän levätä kauniissa yksityiskohdissa.

Olohuoneen ja keittiön väliin on puhkaistu ikkuna. Vanha kaunis ikkunanpoka on kuin koru, joka tuo molempiin huoneisiin lisää valoa ja avaruutta. Keittiön seinät on roiskemaalattu viidellä eri värillä, pitkäharjaisella pensselillä roiskien. Lopputulos on elävä ja oikealla tavalla epäsäännöllinen. Kaikkien seinien värit on neuvoteltu Uudenkaupungin kaupunginarkkitehti Leena Arvelan kanssa.

Mutta parasta keittiössä ovat uskomattoman upeat, tammiset keittiön kaapit. Ne on puusepän paikalleen tekemät ja värisävyä etsittiin ja kokeiltiin pitkään.

Makuuhuoneen tunnelma on tummempi. Myös täällä seinämaalaukset ovat määräävin ja näkyvin sisustuselementti. Tummat antiikkihuonekalut ovat antaneet maalauksille sävyt. Ikkunan yläpuolelle maalattu köynnös aivan kuin kasvaa ulkoa sisälle.

(T.i.l.a. 3.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.