Mainos

Uuden-Seelannin pääministeri huolestui Hobitin kohtalosta

Uuden-Seelannin pääministeri John Key on toivonut, että ammattiliittokiista Hobitti-elokuvan ympärillä saataisiin ratkottua. Uutistoimisto AFP:n mukaan Key on erityisen huolissaan tuotantoyhtiön uhkauksesta siirtää kuvaukset muualle.

- En haluaisi ennakoida lopputulosta, mutta toivon että Hobitti-elokuva tehdään Uudessa-Seelannissa, Key sanoi.

Pääministerin mukaan neuvotteluja Hobitin kohtalosta käydään parhaillaan melko kireissä tunnelmissa.

- Olen toiveikas, että neuvottelut ratkeaisivat mahdollisesti ensi viikolla.

Elokuvan ohjaaja ja päätuottaja Peter Jackson on uhannut siirtää elokuvatuotannon pois Uudesta-Seelannista jouduttuaan näyttelijöiden ammattiliiton kovistelemaksi. Jacksonin taustalla olevat Hollywood-studiot ovat jo alkaneet selvittämään vaihtoehtoisia kuvauspaikkoja Skotlannista, Irlannista, Kanadasta, Australiasta ja Itä-Euroopasta.

Vastineeksi Kansainvälinen näyttelijöiden liitto (FIA) on julistanut Hobitin boikottiin. Ammattiliitot ovat syyttäneet elokuvan tuotantoyhtiöitä huijauksesta ja työntekijöiden oikeuksien polkemisesta. Liittojen mukaan Hobitti-elokuvan tuotanto on kieltäytynyt neuvottelemasta näyttälijöitä koskevista työehdoista.

Maailman kalleimman elokuvan taustayhtiö melkein selvitystilassa

New Zealand Heraldin mukaan kahdessa osassa kuvattava Hobitti ovat muodostumassa maailman kalleimmaksi elokuvatuotannoksi. Kuvaamista ei ole edes aloitettu, mutta tekijänoikeuksiin liittyviin lakikiistoihin uskotaan menneen jo yli 100 miljoonaa dollaria. Elokuvan kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 500 miljoonaa dollaria, kun tähän asti kalleimman elokuva Pirates of the Caribian: Maailman laidalla on maksanut noin 300 miljoonaa dollaria.

Elokuvaa tuottaa kaksi tuotantoyhtiötä, joista toinen MGM on pahoissa talousvaikeuksissa. Guillermo del Toro luopui kesällä elokuvan ohjaajan pestistä juuri MGM:n talousvaikeuksien vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.