Mainos

Uuden hätäpuheluversion tehnyt: Yksi ihmisääni kuulostaa vieraalta

Äänitysstudio Finnvoxin toimitusjohtaja Risto Hemmin mukaan Ulvilan hätäpuhelun perusteella ulkopuolista tekijää ei voida sulkea pois. Hemmi kuulee nauhalta ihmisen äänen, joka kuulostaa vieraalta.

- Siellä on yksi ihmisääni, sellainen "huuuu". Kumeamman sävyinen. En tiedä kenen ääni se on. Anneli on silloin puhelimessa, Hemmi kuvasi tänään hovioikeudelle, joka käsitteli Ulvilan surmajuttua.

Hemmi löytää reilun neljän minuutin mittaiselta nauhalta paikkoja, jotka kuulostavat oven ääniltä.

- Lisäksi tietysti se iso rasaus, joka viittaa siihen, että noin voimakasta ääntä ei Anneli tai lapsi saisi aikaan, Hemmi pyörittelee.

Hemmi korostaa, että äänitulkinnat ovat olettamuksia, koska emme pysty näkemään, mitä siellä tapahtuu. Aikaisemmin hätäpuhelua ovat analysoineet keskusrikospoliisi ja FBI. KRP:n tutkijan mukaan talossa ei ollut joulukuussa 2006 ulkopuolista ihmistä.

Käräjäoikeus tuomitsi surmansa saaneen Jukka S. Lahden lesken Anneli Auerin elinkautiseen viime syksynä.

Uuden version hätäpuhelusta oli teettänyt Auerin puolustus.

"Mööbeleiden siirtelyä"

Kihlakunnasyyttäjä Jarmo Valkama ei vakuuttunut, kun oikeussalissa kuultiin Hemmin suodatettu versio hätäpuhelusta.Valkama vastasi toimittajien kysymyksin oikeudenkäynnin tauolla.

- Siinä oli terävöitetty tiettyjä ääniä ja yritetty saada niille selitystä. Jos lähdetään siitä, että siellä olisi ulkopuolinen, niin se on mööbeleiden siirtelyä, Valkama sanoi.

Valkama on samaa mieltä asiantuntijoiden kanssa siitä, että samasta äänitteeestä voi tehdä monta tulkintaa. Tilanteen horjuttamiseksi tarvittaisiin kuitenkin paljon enemmän.

- Tekijän pitäisi sanoa jotain ja uhrin pitäisi kysyä jotain, jotta saataisiin viitteitä siitä, että siellä olisi ollut joitain ulkopuolisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.