Uuden Audin omistaja ei odottanut saavansa tällaista ilmoitusta painaessaan kojelaudassa olevaa nappia

Audi Q4 e-tron on esitelty – tässä designin kohokohdat 3:53
Katso videolta, miltä näyttää Audi Q4 e-tron.

Takana ovat ne ajat, kun autoissa oli niin sanottuja "tyhjiä" painikkeita, joiden painaminen ei johtanut mihinkään. Tätä nykyä toiset valmistajat pistävät autoihinsa kaikki herkut, mutta estävät niiden käytön ohjelmallisesti, ellei ominaisuutta ole lunastettu rahalla. Ratkaisu tuo valmistajille kustannussäästöjä, mutta voi tuntua kuluttajista erikoiselta.

Tanskalainen Audi-omistaja avautui viime keväänä Reddit-keskustelufoorumin osuvasti nimetyssä Mildly Infuriating -yhteisössä (suom. lievästi raivostuttavaa) uuden Q4 e-tron -sähköautonsa ominaisuudesta.

Tai lähinnä sen puutteesta.

Tai itse asiassa vielä oikeammin ilmoituksesta, joka kertoi kyseisen ominaisuuden puuttumisesta.

Audi tarjoaa Q4-malliinsa kolmen vyöhykkeen automaatti-ilmastointia, mutta koska julkaisun tehnyt tanskalaisautoilija ei ollut kyseistä toimintoa ostanut, ei hän voinut sitä käyttääkään. Se itsessään ei ollut yllätys, vaan auton tapa ilmoittaa asiasta.

Ennen vanhaan kojelaudoissa oli "tyhjiä" nappeja, mikäli jotain tiettyä lisävarustettu ei oltu autoon ostettu, mutta nykyisin on moni asia toisin. Tässä tapauksessa ilmastoinnin SYNC-napin painaminen johti virheilmoitukseen "tätä ominaisuutta ei ole ostettu".

– Tyhjät nappulat eivät ole mitenkään epäkohteliaita. Tämä taas muistuttaa minua siitä, miten pihi olen, omistaja kirjoitti Carscoopsin mukaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Edullisempia autoja?

Kommenteissa on kuitenkin nostettu esiin, että tämä ratkaisu hyödyttää myös ostajia, sillä nyt autoihin ei tarvita erilaisia nappeja sen mukaan, onko jokin lisävaruste ostettu vai ei, vaan napit voivat olla autoissa identtisiä, ja ominaisuuksia rajoitetaan ohjelmistopuolella.

Autovalmistajien yhä yleisempi tapa lukita tiettyjä autossa valmiiksi olevia toimintoja on herättänyt kritiikkiä aiemminkin. Esimerkiksi BMW sai viime vuonna osakseen ikäviä kommentteja päätettyään laskuttaa käyttäjiltä kuukausimaksua penkinlämmityksestä.

Lähteet: Reddit, Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat