Mainos

Uuden alkoholilain luonnoksesta kritiikkiä: Tukee panimoteollisuutta – terveydellisiä tavoitteita ei saavuteta

Alkoholilain kokonaishyödyistä ja -kustannuksista ei saa kattavaa käsitystä hallituksen esitysluonnoksen perusteella, toteaa lainsäädännön arviointineuvosto.

Neuvoston mukaan lain hyötyjä on käsitelty esitysluonnoksessa ohuesti. Neuvoston mielestä lain välillisiä vaikutuksia tulisi myös arvioida tarkemmin.

Arviointineuvoston mielestä myös elinkeinoelämän edun ja terveydellisten tavoitteiden yhtäaikainen saavuttaminen voi olla vaikeaa.

Neuvosto kiinnittää huomiota siihen, että lakiluonnosta perustellaan keinona tukea panimoteollisuutta ja päivittäistavarakauppaa.

– Näitä aloja on mahdollista tukea myös muilla tavoin kuin alkoholilakia muuttamalla, neuvoston lausunnossa todetaan.

Terveystavoitteista keskeisin on alkoholihaittojen vähentäminen. Arvioijan mukaan luonnoksessa käsitellään melko vähän esimerkiksi alkoholin aiheuttamia poissaoloja töistä.

Neuvosto löytää luonnoksesta myös myönteisiä asioita. Sen mukaan luonnoksessa on esimerkiksi useita euromääräisiä arvioita lain vaikutuksista.

Lisäksi luonnos on neuvoston mukaan sujuvasti kirjoitettu ja sisältää asianmukaisen kuvauksen lainsäädännön taustasta ja nykytilasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.