USU: Suomen Nato-hakemus vahvisti enemmistön turvallisuudentunnetta

Jäsenhakemus sotilasliitto Natoon on vahvistanut turvallisuudentunnetta Suomessa, selviää Uutissuomalaisen tuoreesta kyselystä.

Tutkimukseen vastanneista yli puolet eli 54 prosenttia koki, että jäsenyyden hakeminen on vahvistanut heidän turvallisuudentunnettaan paljon tai jonkin verran.

– Tulos ei ole kovin yllättävä siihen nähden, että Nato-jäsenyyshakemukselle oli jo kevään mittaan kasautunut varsin laaja kannatus, arvioi kansainvälisen politiikan professori Pami Aalto Tampereen yliopistosta Uutissuomalaiselle.

Kymmenen prosenttia vastaajista näki, että Nato-hakemus on heikentänyt heidän turvallisuudentunnettaan. Vastanneista 31 prosenttia kokee, että jäsenyyden hakemisella ei ole ollut vaikutusta omaan turvallisuudentunteeseen.

Suomi ja Ruotsi jättivät Nato-hakemuksensa toukokuussa. Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat allekirjoitetaan tänään sotilasliitto Naton päämajassa Belgian Brysselissä.

Kyselyn toteutti 14.–22. kesäkuuta Tietoykkönen Oy, ja siihen vastasi tuhat suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Savonlinnalainen pienpanimo valmistaa maailmankuulua Nato-henkistä Otan-olutta -"Siinä maistuu turvallisuus" 1:50
Savonlinnalainen pienpanimo valmistaa maailmankuulua Nato-henkistä Otan-olutta - "Siinä maistuu turvallisuus".

Lue myös:

    Uusimmat