USU: Puolet suomalaisista vastustaa rajoituksia lakko-oikeuteen – naisten ja miesten näkemykset eroavat selvästi

Hallitus vastaan ay-liike - millainen kamppailu luvassa? 10:39
Katso yltä keskustelu siitä, millainen kamppailu on luvassa hallituksen ja ay-liikkeen välillä.

Joka toinen suomalainen ei hyväksy Petteri Orpon (kok.) hallituksen suunnittelemia rajoituksia lakko-oikeuteen, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen kyselyssä 50 prosenttia vastusti hallituksen suunnittelemia rajoituksia lakko-oikeuteen, 35 prosenttia hyväksyi ne ja 15 prosenttia ei ottanut selvää kantaa.

Hallitus haluaa rajoittaa työntekijän lakko-oikeutta niin, että poliittiset lakot saisivat kestää enintään vuorokauden. Poliittisen lakon tarkoitus on vastustaa hallituksen tai eduskunnan päätöksiä.

Vastauksista ilmenee, että miesten ja naisten näkemykset eroavat selvästi. Miehistä 45 prosenttia ja naisista vain 26 prosenttia hyväksyi lakko-oikeuden rajoittamisen.

Turun yliopiston poliittisen historian yliopisto-opettaja Ilkka Kärrylä arvioi, että eroa saattaa selittää muun muassa se, että miehet ovat keskimäärin oikeistolaisempia kuin naiset.

– Ehkä sekin vaikuttaa, että nimenomaan naisvaltaisilla aloilla on viime vuosina haluttu saada kiinni palkkaeroja ja sen takia on ollut työtaisteluita, hän sanoo Uutissuomalaiselle.

Kyselyn toteutti Tietoykkönen, ja siihen vastasi tuhat suomalaista syyskuun puolivälissä. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat