USU: Ensi vuonna sata poliisia lisää – tänne niitä keskitetään

Uusien tehtävien kerrotaan sijoittuvan sinne, missä asuu eniten ihmisiä ja on eniten rikollisuutta.

Poliisien määrä kasvaa Suomessa ensi vuonna noin sadalla, kertoo Uutissuomalainen. Luku on tarkentunut hallituksen syyskuisesta budjettiriihestä, jossa poliisin määrärahasta sovittiin.

Uusista viroista valtaosa sijoittuu alustavan resurssijaon mukaan pääkaupunkiseudulle. Uusien tehtävien kerrotaan sijoittuvan sinne, missä asuu eniten ihmisiä ja on eniten rikollisuutta.

– Uusia työntekijöitä palkataan etenkin rikostutkintaan ja -torjuntaan sekä nuoriso- ja jengirikollisuuteen liittyviin tehtäviin, kertoo suunnittelu- ja talouspäällikkö Tiina Pelkonen Poliisihallituksesta Uutissuomalaiselle.

Eniten uusia virkoja perustetaan Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle, joka on saamassa 27 uutta poliisivirkaa. Toiseksi eniten virkoja on tulossa Helsinkiin, 20, ja kolmanneksi eniten Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle, 14.

Pelkosen mukaan resurssijaosta päätetään lopullisesti sen jälkeen kun tulosneuvottelut poliisiyksiköiden kanssa ovat päättyneet.

Poliisin toimintamenot ovat ensi vuonna 943 miljoonaa euroa eli 55 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna. Poliisin tulostavoitteena on ensi vuonna vähentää nuoriso- ja jengirikollisuuden ohella väkivaltaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta.

Itä-Uudellamaalla avoimena lähes 18 000 rikosjuttua - poliisipäällikkö kertoo, miten juttuja priorisoidaan 6:47
Itä-Uudellamaalla avoimena lähes 18 000 rikosjuttua – poliisipäällikkö kertoo, miten juttuja priorisoidaan.

Lue myös:

    Uusimmat