Mainos

Uskomattomimmat eläintarinat – kadonnut koira löytyi yhdeksän vuoden jälkeen

Rakkaan lemmikin katoaminen on omistajille raskas paikka - ja vielä piinaavampaa on, jos lemmikistä ei etsinnöistä huolimatta löydy jälkeäkään. Aina silloin tällöin tapahtuu kuitenkin uskomattomia jälleennäkemisiä, kun kadonnut lemmikki löytyy vasta vuosien jälkeen – joskus jopa tuhansien kilometrien päästä.

Valtavat etsinnät tuloksettomia – kaksi vuotta myöhemmin yllätys

Eräs uskomaton löytötarina koettiin Yhdysvalloissa vuonna 2011, kun 2-vuotta kateissa ollut Cooper-koira löytyi tuhansien kilometrien päästä kotoaan.

Baetgesin perheelle kuulunut chihuahuan ja whippetin sekoitus katosi kotipihaltaan Sacramentossa vuonna 2009.

Perheen isoisä osti Cooperin muistoksi lapsenlapsilleen saatuaan tietää olevansa menehtymässä. Cooperin kadottua Baetgesin perhe käynnisti valtaisan etsintäkampanjan koiran löytämiseksi. Perhe kierteli toistuvasti lähiseudulla etsimässä koiraa ja etsi sitä myös nettikampanjan avulla.

Kaksi vuotta myöhemmin perhe sai selvyyden siihen, miksi etsintä lähiseudulla oli ollut tuloksetonta. Cooper löytyi nimittäin lähes 5000 kilometrin päästä Floridasta.

Koira tunnistettiin varmasti Cooperiksi siinä olleen mikrosirun avulla. Ei ole tietoa, missä koira oli ollut kadoksissa ollessaan. Cooper oli kuitenkin löydettäessä hyvin ruokittu ja hoidettu, joten mitä ilmeisimmin koira oli ollut jonkun toisen lemmikkinä.

Katso video:

Willow-kissan viisi mysteerivuotta

Vielä Cooper-koiraa kauemmin kateissa ehti olla Willow-kissa, joka katosi kotoaan Coloradon Boulderista vuosien 2006 ja 2007 vaihteessa. Willow'n omistajat etsivät kissaansa lentolehtisten avulla, mutta luovuttivat pian, sillä uskoivat ajattelivat kojoottien napanneen lemmikkinsä.

Yllätys olikin melkoinen, kun omistajat saivat viisi vuotta myöhemmin puhelun, joka kertoi Willow'n löytyneen lähes 3000 kilometrin päästä Manhattanilta.

Kissan oli löytänyt kadulta mieshenkilö, joka vei sen eläinsuojaan. Myös Willow löysi tiensä takaisin omistajilleen mikrosirun ansiosta.

–Kaikilla lemmikeillämme on mikrosirut. Jos voisin laittaa mikrosirut myös lapsiini, Willow-kissan omistaja Jamie Squires kertoi NY Timesille.

Mitä mahtoi kokea yhdeksän vuoden aikana Muffy?

Eräs uskomattomimmista löytötarinoista on tapahtunut Australiassa, jossa Muffy-koira löytyi oltuaan kateissa peräti yhdeksän vuotta. Muffy katosi vuonna 2000.

Myös Muffy oli ehtinyt vuosien varrella todella kauaksi kotoaan, sillä se katosi Brisbanessa ja löytyi yli 2000 kilometrin päästä Melbournesta.

Muffyn kohtalo sen karkumatkan ajalta on pimennossa, mutta koira on ilmeisesti elänyt ainakin osan aikaa omissa oloissaan. Muffy löytyi surkeassa kunnossa kadulta: koira oli likainen ja sillä oli vakava kirppuongelma. Eläinsuojeluhyhdistys löysi Muffyn nimettömän ilmoituksen perusteella ja kävi ottamassa sen haltuunsa.

Eläinsuojeluyhdistyksen hoteissa Muffysta löydettiin mikrosiru, jonka avulla sen omistajat pystyttiin jäljittämään. Koiran omistanut Chloe Rushby oli ollut vain kuusivuotias Muffyn kadotessa.

– Olimme jättäneen sen ystävien hoitoon, ja me luulimme sen vain karanneen. Se oli aika musertavaa. En uskonut, että ikinä saisimme sitä enää takaisin, Rushby kertoi Sky Newsin haastattelussa.

Katso video:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.