Mainos

Uskomattomia faktoja Black Fridaysta: aiheuttanut 10 kuolemaa, ihmiset ottavat sairaslomaa, jotta pääsevät ostoksille... Mitähän tänä vuonna tapahtuu?

Black Friday on villinnyt maailmalla jo vuosia, mutta Suomeen ilmiö on saapunut vasta viime vuosina.

Aina ostospäivä ei kuitenkaan ole ollut hulvattoman hauska, sillä Black Friday Death Count -sivusto kertoo päivän aiheuttaneen jopa 10 kuolemaa maailmalla. Lisäksi 105 ihmistä on loukkaantunut Black Fridayn hulinoissa.

Yhdysvalloissa Black Friday on saanut erikoisia piirteitä, sillä 12 prosenttia amerikkalaisista shoppailee ostospäivänä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Black Fridayn myötä Amerikassa on levinnyt ilmiö, jossa ihmiset ovat ilmoittaneet töihin olevansa sairaana, jotta he pääsevät ostoksille. Tälle ilmiölle on annettu oikein nimi: Kiitospäivän jälkeinen perjantai -ähky.

Vuonna 2016 Black Fridayn aikana suomalaisten verkko-ostaminen kasvoi 92 prosenttia ja kivijalkakauppojen maksutapahtumat 12,5 prosenttia. Kyseessä oli valtava piikki suomalaisten verkkokauppojen rahaliikenteessä.

Black Fridayta vietetään ylihuomenna, mutta yritykset ottivat kunnon varaslähdön tarjouksien suhteen jo alkuviikosta. Lisäksi kerroimme aiemmin tänään, että Black Friday -arvonnat ovat villinneet jo kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Jutussa ja infografiikassa käytetyt lähteet:

***

0:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.