Uskomattoman upea hetki MM-kisoissa: "Tuo on minun poikani ja hän on maailmanmestari!"

Brittiläinen Jake Wightman otti upean 1500 metrin MM-kullan, kun hän voitti olympiavoittajan ja kisan ennakkosuosikin Jakob Ingebrigtsenin viimeisellä kierroksella tiistaina. Upeasta hetkestä teki uskomattoman se, että hänen ylpeä isänsä Geoff pääsi todistamaan yllätysvoiton stadionin kuuluttajana.

Wightmanin isä ja valmentaja, joka on jo tottunut yhdistelmään, mutta ei ole koskaan aiemmin nähnyt tällaista voittoa, piti tunteensa jollain ihmeen kaupalla kurissa kuuluttaessaan poikansa voittaneen. Hän salli itselleen kuitenkin pienen ilonhetken ilmoittaessaan Hayward Fieldin läsnäolijoille.

– Tuo on poikani, ja hän on maailmanmestari! Geoff Wightman kuulutti.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto jakoi tilanteesta videon Twitterissä. Voit katsoa videon alta tai tästä linkistä.

Wightmanin voittoaika 3,29.23 oli tämän vuoden maailman nopein. Ingebrigtsen otti hopeaa, ja espanjalainen Mohamed Katir sijoittui vahvasti pronssille juuri ennen maanmiestään Mario Garciaa.

Kenialainen kaksikko Timothy Cheruiyot ja Abel Kipsang määräsivät alkuvaiheen vauhdin, mutta kun Ingebrigtsen nousi kärkeen kaksi kierrosta ennen loppua, näytti voittaja olevan selvillä.

Wightman ei kuitenkaan aikonut jäädä katselemaan näytöstä sivusta. Hän pysyi tiukasti Ingebrigtsenin olkapäässä ja teki sitten sen, mihin lähes kukaan ei kykene – meni norjalaisen rinnalle viimeisen kierroksen takasuoralla ja pääsi edelle 200 metriä ennen loppua.

Kun Ingebrigtsen ei pystynyt vastaamaan Wightmanin ohitukseen, ajoi 28-vuotias maaliin täysin järkyttyneen näköisenä.

– Minusta tuntui hyvältä, mutta tein virheitä enkä pysynyt mukana viimeisellä 200:lla. Omistan sen, mutta olen hieman pettynyt. Mitalin saaminen on tietysti kunnia, ja olen erittäin iloinen Jaken puolesta, Ingebritsen sanoi Reutersin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja