Uskomaton paluu toteutui – Williams ylistää Robert Kubican taistelutahtoa

Williams vahvisti Robert Kubican kilpailevan tallin autolla 2019. Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams toteaa pitkän kuntoutusprosessin läpikäyneen Kubican osoittavan Williams-tallille ominaista taistelutahtoa.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Kubican F1-ura keskeytyi helmikuussa 2011 rallionnettomuudessa, jossa sai vakavan käsivamman. Käsi kesti F1-auton ajamisen rasituksia vasta kuusi vuotta myöhemmin.

Tänä vuonna Kubica toimi Williamsin varakuljettajana. Claire Williams oli vaikuttunut näkemästään.

– Hän on sitoutunut tiimiin, tehnyt horjumatonta työtä ja tullut tiimin kunnioitetuksi jäseneksi. Hänen periksi antamattomuutensa on ollut upeaa seurattavaa ja osoittaa todellakin Williamsille ominaista taistelutahtoa, Claire Williams kehuu.

Williamsin molemmat kuljettajat vaihtuvat. Tämän kauden kuskeista Lance Stroll siirtyy Force Indialle ja Sergei Sirotkin on toistaiseksi vailla tallipaikkaa.

– Olen innostunut, että meillä on sekoitus kokemusta ja nuoruutta tiimissämme 2019. Haluan myös kiittää Lancea ja Sergeitä kovasta työstä meillä vaikean kauden aikana. Toivomme heille kaikkea parasta jatkoon, Claire Williams toteaa.

Williamsille kausi 2018 on ollut todella raskas tallin ollessa valmistajien pisteissä viimeisenä. Kubica toivoo esimerkkinsä auttavan tallia parempiin tuloksiin.

– Paluu F1-kilpakuljettajaksi on yksi elämäni suurimmista saavutuksista ja olen vakuuttunut, että kova työni ja sitoutumiseni auttavat minua motivoimaan tiimiä, ja että tulemme saavuttamaan yhdessä hienoa tuloksia, Kubica kertoo.

Kubican sopimukseen vaikutti puolalaismedioiden mukaan myös merkittävä rahasumma. Puolalainen PKN Orien öljy-yhtiö maksaa Williamsille sponsoritukea kymmenisen miljoonaa euroa.

Kubica on aiemmin kilpaillut Formula ykkösissä BMW Sauberilla 2006-09 sekä Lotus Renaultilla 2010. Hän voitti vuoden 2008 Kanadan osakilpailun.



Lue myös:

    Uusimmat