Uskomaton näky Venetsiassa: Kanaalit tyhjentyivät turismista, vesi muuttui kristallinkirkkaaksi – paikalle on uiskennellut odottamattomia vieraita

Kaloja näkyvissä! Kalaparvet ilmestyivät Venetsian kanaaleihin, kun supersuosittu turistikohde hiljentyi koronapandemian alla: Katso video alueen kirkastuneista vesistä 0:48
Video: Venetsian kanaalien vedet näyttävät kristallinkirkkailta.

Siinä, missä koronavirus on pysäyttänyt ihmisten elämän, niin luonto ja eläimet ovat ryhtyneet muistuttamaan olemassaolostaan.

Useat maat ovat sulkeneet rajojaan, matkustamista on rajoitettu sekä kouluja ja päiväkoteja on suljettu. Näin rajuihin toimiin uudenlainen koronavirus on asettanut valtioita ympäri maailman, muun muassa Italian.

Italiassa on paljon suosittuja turistikohteita, jotka vetävät matkustajia puoleensa ympäri vuoden. Yksi suosituimmista on Venetsia.

Samea vesi on muuttunut kristallinkirkkaaksi

KameraOnen julkaisema video näyttää, kuinka Venetsian kanaalit ovat hiljentyneet. Normaalisti turismin aiheuttamasta veneliikenteestä kuhisevien kanaalien vesi on ollut sameaa, mutta nyt se on muuttunut kirkkaaksi. Vesialueiden pohja on selkeästi näkyvissä.

– Vesi on kirkastunut, koska kanaaleissa on vähemmän liikennettä ja maa-aines pysyy pohjalla, Venetsian pormestaritoimistosta kerrotaan CNN:lle.

Kaupunkilaisten ihastellessa sinisenä hohtavia kanaaleita, he ovat törmänneet myös parveileviin pikkukaloihin.

Sosiaalisessa mediassa on lisäksi huhuttu, että kaupungin vesistöissä olisi nähty kalojen lisäksi joutsenia ja delfiinejä.

Hurja muutos entiseen

Myös muissa suurkaupungeissa ja tunnetuissa turistikohteissa on nähtävissä suuria eroja pandemiaa edeltävän ajan ja tämän hetkisen tilanteen välillä.

Ilmansaasteet ja tehdassavut ovat hälventyneet karanteeniaikana muun muassa Kiinan suurkaupunkien yltä.

Lue myös:

    Uusimmat