Uskomaton dieetti: Iltaisin saat syödä hampurilaisia ja hoikistut!

Vegaani päivällä, herkuttelija illalla? Terveyskirjailijan kehittämä dieetti lupaa karistaa kilot.

Pakon edessä painoaan pudottavat haaveilevat usein herkuttelusta vailla huolen häivää. Nyt Mark Bittman -niminen mies väittää tekevänsä unelmista totta. Bittmanin kehittämä dieetti antaa nimittäin luvan herkutella!

Bittmanin VB6-ruokavalion (Vegan Before 6pm) taustalla on ajatus siitä, että jos syö vain vihanneksia koko päivän, saa illan tullen herkutella huoletta. Himoitsetpa sitten pihviä, juustohampurilaista tai suklaamoussea, mikään ei ole kiellettyä, kunhan syöt kohtuudella ja vain iltaisin. Muina aikoina tulee noudattaa vegaanien ruokavaliota, johon ei kuulu mitään eläinperäisiä tuotteita ja aterioiden pohjana toimivat terveelliset hedelmät, vihannekset ja viljat, joissa on paljon kuitua ja ravintoaineita.

63-vuotias Bittman väittää, että VB6-ruokavalio auttoi häntä itseään pudottamaan 15 prosenttia painostaan pelastaen näin myös uhkaavalta diabetekselta. Miehen mukaan hänen kehittelemänsä ruokavalio sopii kompromissina ihmiselle, joka haluaa elää terveellisesti, muttei pysty luopumaan eläinperäisistä ruoista, joissa on usein paljon kovia rasvoja.

30 vuoden uran ruokakirjailijan tehnyt Bittman aloitti itse dieettinsä seitsemän vuotta sitten, kun lääkärit varoittelivat miehen todennäköisesti sairastuvan diabetekseen. Bittmanilla oli korkea kolesteroli ja verensokeri, joten häntä käskettiin luopumaan epäterveellisistä ruoista tai aloittamaan lääkitys.

– Se oli paras kompromissi, jonka pystyin keksimään täyden kasvisruokavalion ja sen hetkisen ruokavalioni välillä, Bittman kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Bittman kertoi laihtuneensa kuusi kiloa kuukaudessa ja seuraavien kuukausien aikana vielä 11 kiloa lisää. Mies kuitenkin huomauttaa, että kyseessä ei ole pikaratkaisu, vaan elämäntapa.

Ravintoasiantuntija Yvonne Waken mukaan Bittmanin keksimässä ruokavaliossa on kuitenkin vikansa.

– On totta, että vegaanit pudottavat painoa, mutta ongelma on eläintuotteiden syöminen illalla. Olisi järkevämpää syödä iso aamiainen, johon kuuluvat kananmunat ja pekoni ja sitten syödä vihanneksia lounaaksi ja päivälliseksi. Aamiainen on todella tärkeä, sillä keho tarvitsee sysäyksen päivän aluksi.


(MTV3)

Lähde: News.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja