Uskaltaisitko pelata koripalloa täällä? Norjalaiset haastoivat toisensa jyrkänteen laidalla yli tuhannen metrin korkeudessa: "Piti olla tarkkana, ettei kompastu"

Urheiluklipit 1:06
Katso video, miltä näyttää kun koripalloa pelataan jyrkänteen vieressä yli tuhannen metrin korkeudessa!

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kaksi norjalaista pelaavat koripalloa yli tuhannen metrin korkeudessa.

Store Blåmann -vuoren huipulla nähtiin kesällä upea yksi vastaan yksi -koripallotaisto, kun Tromsö Stormin pelaajat Simen Samuelsen ja Marcus Wynn ottivat toisistaan mittaa. Kaksikko pelasi minimaalisella kentällä, joka oli maalattu vuoren huipulla sijaitsevalle tasaiselle osalle. Kenttä sijaitsi alle puolen metrin päässä suoraan alas viettävältä reunalta, eikä harha-askeleille ollut varaa.

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n haastattelema Samuelsen kertoi, että huipulla pelaaminen oli jännittävää.

– Otti oikein mahasta, etenkin kun olimme lähellä reunaa. Piti olla tarkkana, ettei kompastu, Samuelsen kertoo.

Vastaanotto yllätti positiivisesti

Idean takana on The Mountain Concept -niminen Instagram-tili, jolla tromssalaiset kaverukset tekevät kaikenlaista Pohjois-Norjan upeissa maisemissa. He ovat rahdanneet vuoren huipulle muun muassa pingispöydän, sängyn, hellan ja vessanpöntön. Joakim Jörgensen on yksi ideoiden takana olevista henkilöistä, ja koripallovideo oli ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa.

– Kun maalasimme kentän viivoja vuoren huipulla, tuli tunne, että tästä tulee hyvä video. En kuitenkaan osannut odottaa näin hyvää vastaanottoa, Jörgensen kertoi NRK:lle.

Katso video miltä koripalloilu yli tuhannen metrin korkeudessa näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat