Uskaltaisitko kokeilla näitä kauneushoitoja?

Nuorekkuuden ja hyvän ihon saavuttamiseksi maailmalla kehitellään yhä uusia hoitoja, joista jotkut ovat melko uskomattoman kuuloisia. Kiinnostaisiko iilimatovartalohoito tai linnunkakkakasvovoide?

Linnunkakkaa kasvoille

Satakielen ulosteen käyttö kauneudenhoitotuotteissa ei ole aivan uusi keksintö. Japanittaret ja erityisesti geishat ovat jo vuosisatoja käyttäneet satakielen ulostetta sisältäviä kasvovoiteita ja puhdistusaineita. Na antavat käyttäjälleen kuulaan ja vaalean hipiän. Erityisen tehokas tämä luonnontuote on geishan paksun kasvomeikin puhdistamisessa. Satakielen tuotoksesta tekee erityisen sen sisältämä guaniini-niminen entsyymi, joka vaalentaa, kuorii, kirkastaa ja pehmentää ihoa. On arvoitus, miksi juuri satakielen uloste toimii tähän tarkoitukseen, mutta muiden lintujen jätökset eivät.

Ajatus linnunulosteesta voi tuntua vastenmieliseltä ja likaiselta, mutta kasvohoidoissa käytettävä tuote on ultraviolettivalolla desinfioitua, kuivattua jauhetta - ja täysin hajutonta. Tätä jauhetta sekoitetaan esimerkiksi valkoisen saveen tai riisitärkkelykseen. Monet ylelliset kauneushoitolat Japanin ulkopuolellakin tarjoavat asiakkailleen satakielikuuria ja kotikäyttöön satakielen ulostetta sisältäviä voiteita. Kukapa olisi uskonut, että kuulaan ja kauniin ihon salaisuus on....linnunkakka!

Limainen kasvonaamio

Etanoista tulee monille ensimmäiseksi mieleen limaisuus. Juuri tämä etanan lima, joka kaupalliselta (ja paljon houkuttelevammalta) nimeltään on etanaseerumi on uusinta uutta ihonhoidossa. Etanaseerumi keksittiin kauneudehoitotuotteeksi vahingossa. Ranskassa etanafarmilla työskentelevät henkilöt huomasivat, että heidän kätensä olivat aina erityisen pehmeät etanoiden käsittelyn jäljiltä. Etanatuotteet suojaavat, kosteuttavat, uudistavat ja korjaavat ihoa. Etanan erittämä lima sisältää monia ihoa hoitavia aineita, joita kaikkia ei vielä edes tunneta. Jos ajatus limaisista etanoista ei ällötä, ei mikään estä kokeilemasta olisiko etanaseerumista ikuisen nuoruuden lähteeksi. Eläintenystäviä varmasti kiinnostaa tieto, ettei etanoita vahingoiteta tai tapeta kosmetiikkatuotteiden valmistusta varten.

Ei heikkohermoisille

Jo pelkkä ajatuskin ihoon tarttuneesta iilimadosta puistattaa monia. Silti niitä on käytetty lääketieteellisissä hoidoissa jo antiikin ajoista lähtien. Nykyään nämä hoidot ovat tehneet paluun ja iilimatoja käytetään kauneus- ja terveyshoitoihin.

Hoidossa juotikkaat kiinnittyvät ihoon ja imevät verta. Sen seurauksena veri puhdistuu ja suonikohjut paranevat. Ihmisestä tulee terveempi ja nuorekkaamman näköinen. Hoidoissa käytettävät juotikkaat ovat hygieenisiä ja hoitotarkoitusta varten kasvatettuja. Ei ole pelkoa, että kesäisessä Suomessa järvessä uidessaan joutuisi vahingossa iilimatohoitoon, sillä verta imevät juotikkaat ovat Suomen vesissä erittäin harvinaisia.

Teksti: Tuuli Turtola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat