Useita ihmisiä on kuollut Australian itärannikon myrskyissä: "Erittäin traaginen vuorokausi"

Australian itärannikolla riehuneissa myrskyissä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC.

Ukkosmyrskyt ja tuhoisat tuulet ovat viime päivinä hakanneet Victorian ja Queenslandin osavaltioita Australiassa. Myrskyt ovat kaataneet veneitä, aiheuttaneet tulvia ja vahingoittaneet voimalinjoja.

Hallituksen säävirasto on varoittanut, että Queenslandin rannikkoalueita uhkaavat edelleen muun muassa vaaralliset myrskyt, tulvat ja tuulet. Myös suurista rakeista varoitettiin.

Australian koillisosassa sijaitsevan Queenslandin osavaltion alueella on kuollut myrskyissä viisi ihmistä joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Lisäksi ainakin yksi ihminen on kateissa.

Brisbanen rannikolla 11 ihmistä paiskautui mereen laivan upottua. ABC:n mukaan Queenslandin poliisi kertoi keskiviikkona, että kolme ihmistä hukkui ja kahdeksan eloonjäänyttä pelastettiin vedestä.

–  Tämä on ollut erittäin traaginen vuorokausi sään vuoksi, poliisipäällikkö Katarina Carroll kertoi toimittajille.

Lisäksi kahden ihmisen kerrotaan kuolleen Victorian osavaltiossa tapaninpäivän myrskyissä.

Myrskyt ovat ABC:n mukaan kaataneet jouluaaton jälkeen yli 1 000 voimalinjaa. Sähköyhtiö Energexin tiedottajan mukaan kestää päiviä saada sähköverkko täysin takaisin toimintaan.

Myrsky pyöräytti Boeing 737 -matkustajakonetta dramaattisin seurauksin 1:18
Katso myös: Myrsky pyöräytti Boeing 737 -matkustajakonetta dramaattisin seurauksin

Lue myös:

    Uusimmat