Useat mediat vahvistaneet tiedustelutiedon Venäjän maksamista palkkioista islamisteille – suurlähetystö: "Lopettakaa valeuutisten tekeminen"

0:45
Video: New York Timesin mukaan Venäjä maksoi Taleban-joukoille amerikkalaissotilaiden tappamisesta Afganistanissa

Useat mediat ovat saaneet Yhdysvaltain tiedustelulähteistä vahvistuksen, että maa epäilee Venäjän maksaneen islamistitaistelijoille iskuista Nato-joukkoja vastaan Afganistanissa. Asiasta kertoi ensin New York Times -sanomalehti.

Nyt myös ainakin Washington Post, CNN ja Fox News ovat saaneet tiedon omilta tiedustelulähteiltään. Samoin brittiläinen Sky News, jonka tiedot ovat peräisin Britannian tiedusteluviranomaisilta.

New York Timesin juttu on herättänyt Yhdysvalloissa kritiikkiä presidentti Donald Trumpia kohtaan, joka lehden mukaan sai tiedon Venäjän maksamista palkkioista jo maaliskuussa, mutta ei ole ryhtynyt asiassa vastatoimiin. Eilen Valkoisen talon tiedottaja Kayleigh McEnany kiisti presidentti Trumpin tai varapresidentti Mike Pencen olleen tietoinen asiasta.

McEnany ei kuitenkaan kiistänyt tiedustelutietojen paikkaansa pitävyyttä.

Venäjä: "Valeuutisia"

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähetystö on reagoinut voimakkaasti uutisointiin. Sen mukaan useat Venäjän lähetystöjen työntekijät ovat saaneet tappouhkauksia "nimettömien ja perättömien väitteiden" takia. 

– Lopettakaa valeuutiset, jotka aiheuttavat hengenvaaraa, lähetystö tviittaa.

Myös ääriliike Taleban on kiistänyt lehden julkaisemat tiedot. New York Timesin mukaan palkkioita on maksettu taistelijoille, jotka ovat kytköksissä Talebaniin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja