Useat maat syyttävät Venäjää rokotetutkimusten hakkeroimisesta – Britannia pitää lähes varmana sitä, että hakkeriryhmä on osa Venäjän tiedustelupalvelua

USA:n, Britannian ja Kanadan turvallisuusviranomaiset ilmoittivat torstaina, että Venäjä-yhteyksiä omaavat hakkerit olivat hyökänneet koronavirusrokotteiden kehittämiseen osallistuviin organisaatioihin. Asiasta kertoi Washington Post.

Iso-Britannian kansallisen kyberturvallisuuskeskuksen (NCSC) operaatioiden johtaja Paul Chichesterin mukaan hakkerit järjestivät "halveksittavia hyökkäyksiä heitä vastaan, jotka tekevät tärkeää työtä".

Myös Britannian ulkoministeri Dominic Raab kommentoi tilannetta.

– On täysin mahdotonta hyväksyä, että Venäjän tiedustelupalvelut hyökkäykset kohdistuvat koronaviruspandemian torjuntaan työskenteleviin.

Torstaina julkaistussa tiedotteessa Iso-Britannian kansallisen kyberturvallisuuskeskus ilmoitti, että ryhmä nimeltä APT29, joka tunnetaan myös nimellä "Dukes" tai "Cozy Bear", otti kohteeksi Iso-Britannian, Amerikan ja Kanadan rokotetutkimus- ja rokotekehitysjärjestöt.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan ryhmä käytti mukautettuja haittaohjelmia kohdistaakseen hyökkäyksen useihin organisaatioihin maailmanlaajuisesti.

Britannian hallitus ilmoitti olevansa 95 prosenttisesti varma siitä, että ryhmä on osa Venäjän tiedustelupalvelua.

– On erittäin todennäköistä, että ryhmä yritti kerätä tietoja rokotetutkimuksista tai itse virusta koskevista tutkimuksista, Britannian ulko- ja kansainyhteisöasianministeriö totesi lausunnossaan.

Lue myös:

    Uusimmat