USA:ssa vaaditaan saudisotilaiden koulutuksen keskeyttämistä – syynä Floridan veriset teloitukset: "Tässä on jotakin perusteellisesti pahaa"

Yhdysvalloissa on virinnyt vaatimuksia saudisotilaiden koulutusohjelman keskeyttämisestä sen jälkeen kun saudiarabialainen koulutettava ampui kuoliaaksi kolme amerikkalaista Floridan laivastotukikohdassa.

Vaikutusvaltainen kansallisen turvallisuuden asiantuntija, republikaanisenaattori Lindsey Graham sanoi Fox Newsille, että koulutusohjelma on hyllytettävä tutkimusten ajaksi.

– Pidän liittolaisista. Saudi-Arabia on liittolainen, mutta tässä on jotakin perusteellisesti pahaa, Graham kommentoi ja vaati koulutusohjelman uudelleenarviointia.

Puolustusministeri Mark Esper puolustaa koulutusohjelmaa, mutta on määrännyt, että ulkomaalaisiin koulutettaviin liittyvä seulonta on käytävä läpi.

Liittovaltion poliisi FBI kertoo tutkivansa joukkoampumista tässä vaiheessa sillä oletuksella, että kyse on terroriteosta, mutta nimikettä ei ole lopullisesti päätetty.

Useita saudeja otettu kiinni

Ampuja oli Floridassa lentokoulutuksessa. Hän ehti tappaa kolme ihmistä ja haavoittaa kahdeksaa ennen kuin paikalle tullut poliisi ampui hänet.

Mies julkaisi ennen ampumista manifestin, jossa kutsui Yhdysvaltoja pahan kansakunnaksi ennen hyökkäystään. Manifestista kertoneen SITE Intelligence Group -järjestön mukaan mies kirjoitti vihaavansa Amerikkaa, koska maa syyllistyy joka päivä rikoksiin muslimeja ja koko ihmiskuntaa vastaan.

Puolustusministeri Esper vahvistaa Fox News Sundayn haastattelussa, että useita saudeja on otettu kiinni. Joukossa on "yksi tai kaksi", jotka kuvasivat ampumista kännykkäkameroilla. Tiedossa ei Esperin mukaan ole, aloittivatko he kuvaamisen jo ennen ampumisen alkamista vai sen alettua.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja