Mainos

USA patisti Arafatia pidätyksiin

Israelkin tyytymätön Arafatin toimiin.

Arafat

Yhdysvallat patisti jälleen tänään palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia pysäyttämään palestiinalaisten terrori-iskut.

Ulkoministeri Collin Powell vaati Arafatilta 100-prosenttista suoritusta Brysselin Nato-kokouksen yhteydessä. Myös Kreikassa vieraileva Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati "kaikkien Lähi-idän ääri- ja militanttijohtajien pidätystä"
Israelin hallitus ilmaisi tänään olevansa tyytymätön Arafatin tähänastisiin toimiin ääri-islamilaisia aktivisteja vastaan.
Ulkoministeriön tiedottaja Noam Katz sanoi aamulla, ettei Arafat ole tehnyt mitään - ei edes viittä prosenttia siitä - mitä häneltä vaaditaan.

Palestiinalaisviranomaiset sanovat pidättäneensä 180 islamilaista aktivistia sen jälkeen kun Arafat julisti sunnuntaina poikkeustilan kahden itsemurhapommi-iskun jälkeen. Iskuissa kuoli 25 ihmistä Jerusalemissa ja Haifassa.

Israelin ulkoministeriön tiedottajan mukaan pidätykset ovat kuitenkin lähinnä vain hämäystä. Israel antoi Arafatille myöhään keskiviikkona vuorokauden aikaa lunastaa lupaukset "terroristien" pidättämisestä. Muussa tapauksessa Israel jatkaa ohjusiskujaan, jotka tuhosivat maanantaina ja tiistaina palestiinalaisten turvallisuuspalvelun tiloja ja Arafatin helikoptereita.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.