Mainos

USA:n sotilaita kuollut kopteriturmassa Irakissa

Irakissa tapahtunut helikopterionnettomuus on yksi amerikkalaisjoukkojen tuhoisimmista kopteriturmista. Siviilejä kuoli puolestaan päivällä tehdyssä itsemurhaiskussa.

Irakissa 14 amerikkalaissotilasta on saanut surmansa helikopterin maahansyöksyssä. Sotilaita kuljettanut Blackhawk-helikopteri syöksyi maahan Pohjois-Irakissa.

Yhdysvaltain armeija epäilee onnettomuuden syyksi teknistä vikaa. Armeijan mukaan mikään ei viittaa siihen, että kopteri olisi ammuttu alas.

Kyseessä on yksi amerikkalaisjoukkojen tuhoisimmista kopteriturmista Irakissa. Tienvarsipommien pelossa Yhdysvaltain armeija on viime vuosina siirtynyt yhä enemmän käyttämään helikoptereita valvontaoperaatioissaan.

Itsemurhaisku Irakissa

Kopteriturman lisäksi Irakissa on tehty tuhoisa itsemurhaisku.

Poliisiasemalla räjähtänyt pommi surmasi ainakin 20 ihmistä Baijin kaupungissa maan pohjoisosassa. Lisäksi jopa 80 haavoittui iskussa, joka tehtiin ajamalla räjähteillä lastattu kuorma-auto päin rakennusta.

Sairaalalähteiden mukaan suurin osa iskun uhreista oli siviilejä. Lisää uhreja pelättiin löytyvän poliisiaseman raunioista.

Baijin poliisiasema oli juuri muuttanut uusiin tiloihin sen jälkeen kun samanlainen isku aikaisemmalle asemalle tappoi 27 ihmistä kesäkuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.