Mainos

USA:n ja Kiinan presidentit tapaavat Ranskassa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja Kiinan presidentti Hu Jintao tapaavat sunnuntaina kesäkuun 1. päivänä Ranskassa. Kyseessä on ensimmäinen kahdenkeskinen neuvottelu Hun astuttua virkaansa.

Bushin kansallisesta turvallisuudesta vastaava neuvonantaja Condoleezza Rice kertoi, että presidentit keskustelevat alkuillasta Pohjois-Korean ydinasekriisistä sekä kaupasta ja kansainvälisestä talouskasvusta.

Tapaaminen järjestetään rikkaiden maiden G8-ryhmän kokouksen puitteissa Ranskan Evianissa.

Ricen mukaan kiinalaiset ovat sanoneet, että ydinaseohjelma Korean niemimaalla on heidän etujensa vastaista. Rice pitää myös tärkeänä lähettää edelleen pohjoiskorealaisille viestiä, ettei maa voi päästä kiristyksellä mukaan kansainväliseen yhteisöön. -Heidän täytyy noudattaa kansainvälisiä velvoitteitaan. Velvoitteet laadittiin lähtökohdaksi ydinaseettomalle Korean niemimaalle, Rice sanoi.

Yhdysvallat on viime kuukausina tukeutunut Kiinaa Pohjois-Korean ydinaseohjelmaa koskevan kriisin ratkaisemiseksi. Kiina näyttää kuuluvan niihin harvoihin maihin, joilla on vaikutusvaltaa Pohjois-Koreaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.