USA:n asevoimien komentaja: Vaikka Venäjä on heikoilla, Ukraina ei pystyne vapauttamaan miehitetettyjä alueita lähiaikoina

Levisikö Ukrainan sota Puolaan? 2:29
Katso myös: Levisikö Ukrainan sota Puolaan?

Yhdysvaltojen asevoimien komentajan Mark Milleyn mukaan ukrainalaiset tuskin pystyvät häätämään venäläisiä kaikilta miehitetyiltä alueilta lähiaikoina.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


– Ukrainan sotilaallisen voiton todennäköisyys lähiaikoina ei ole korkea, jos käsitetään se niin, että Ukraina saa häädetyksi Venäjän joukot pois myös Krimiltä, Mark Milley totesi tiedotustilaisuudessa tänä iltana.

– Poliittinen ratkaisu venäläisten vetäytymiseksi on kuitenkin mahdollinen, koska Venäjä on juuri nyt heikoilla, hän lisäsi.

Venäjän hyökkäys Ukrainan infrastruktuuria vastaan on Milleyn mukaan sotarikos ja terrorikampanja, jonka syynä on Venäjän täydellinen epäonnistuminen taistelukentällä.

– Venäjä käyttää aikansa yrittäen ryhmittää joukkonsa uudelleen. He käyvät terrorin ja maksimaalisen kärsimyksen kampanjaa Ukrainan siviiliväestöä vastaan saadakseen Ukrainan moraalin pettämään, Milley perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat