USA kehittää lennokkien tappajaksi "sähkömagneettista liekinheitintä"

Yhdysvallat on alkanut testaamaan uutta droneja vastaan suunniteltua Leonidas-asejärjestelmää, joka pystyy ampumaan useaan lennokkiin samanaikaisesti osuvan leveän mikroaaltosäteen. Asejärjestelmästä kertoo Popular Mechanics -media.

Yhdysvaltain armeija aikoo testata Epirus-yhtiön kehittämää Leonidas-asejärjestelmää kattavasti kehittääkseen uutta teknologiaa ja selvittääkseen sen tehon erilaisia miehittämättömiä lennokkeja vastaan. Prototyyppejä on tarkoitus valmistaa yhteensä neljä kappaletta.

Erilaiset lennokit ovat osoittaneet erityisesti Ukrainan sodassa tehokkuutensa tiedustelu-, tulenjohto- ja tuhoamistehtävissä.

Sekä Ukraina että Venäjä ovat pyrkineet elektronisella sodankäynnillä ja ilmatorjunnalla vaikeuttamaan vastapuolen lennokkien käyttöä, mutta uusille ratkaisuille on kova kysyntä. Varsinkin sellaisille, jotka pystyisivät torjumaan lennokkiparvia.

Leonidas ampuu mikroaaltosäteilyä, jonka on tarkoitus tehdä lennokeista toimintakyvyttömiä vaikuttamalla näiden järjestelmiin.

– Kyse on näkymättömästä sähkömagneettisesta liekinheittimestä, Popular Mechanics kuvailee.

Leonidasin ampuman keilan muotoa ja tehoa voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. 

– Kapea keila voi ampua alas yksittäisiä lennokkeja, kun taas leveämpi keila voi eliminoida lennokkiaaltoja.

“Luukkuja ei kannata jättää auki kuumalla” – Ukrainan drone teki selvää venäläistankista 0:38
Ukrainan armeija julkaisu elokuussa videon, jossa se väittää näkyvän, miten ukrainalaisdrone tiputtaa kranaatin venäläisen panssarivaunun sisään avoimesta luukusta. Videon aitoutta ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat