Urpo Lahtisen perintö taas tutkintaan

Kiista lehtikustantaja Urpo Lahtisen perinnöstä jatkuu. Kustantajan poika Jeppe Lahtinen on tehnyt poliisille tutkintapyynnön, jossa hän epäilee isänsä toista vaimoa Maija Lahtista kavalluksesta.

Leski Maija Lahtinen puolestaan ilmoitti tiistaina jättävänsä heti rikosilmoituksen Jeppe Lahtisen toiminnasta. Kustantajan pojan tekemän tutkintapyynnön kohteena on 1997 solmittu Helprint Oy:n osakekauppa ja siihen liittynyt 18 miljoonan markan varainsiirto. Keskusrikospoliisi selvittää asiaa. Maija Lahtinen antoi tiistaina julkisuuteen kannanoton, jossa hän kiistää jyrkästi kavallusepäilyt. Päinvastoin leski pyytää viranomaisia tarkastamaan Jeppe Lahtisen verotusasiat. Maija Lahtisen mukaan poika sai riidanalaisista osakkeista 140 miljoonaa markkaa.

Leski tähdentää, että hän ei saanut osakekaupasta mitään taloudellista etua. 18 miljoonan markan siirron vastaanotti Urpo ja Maija Lahtisen säätiö. Säätiö pitää yllä taidemuseota, järjestää taidenäyttelyitä ja jakaa taideapurahoja. Koko ajatuskuvio kavalluksesta on mahdoton. Kustantajan kuolinpesän ositusriitojen vuoksi on vireillä useita oikeudenkäyntejä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat