Urheiluvalmentaja käytti hyväksi alaikäistä valmennettavaansa – kaksikon ikäero noin 30 vuotta

Seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät 8:09
Huomenta Suomessa keskusteltiin vastikään seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijöistä.

Noin viisikymppinen urheiluvalmentaja on tuomittu alaikäisen valmennettavansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä Itä-Suomen hovioikeudessa.

Tuomio on määrätty suurilta osin salaiseksi, mutta Itä-Suomen hovioikeus on laatinut siitä julkisen selosteen.

Sen perusteella mies oli valmentaja-asemaansa hyväksikäyttäen taivuttanut tekoaikana 16-17-vuotiaan tytön sukupuoliyhteyksiin ja muihin ”seksuaalista itsemääräämisoikeutta olennaisesti loukkaaviin tekoihin”. Hyväksikäyttö tapahtui marraskuun 2015 ja syyskuun 2016 välillä.

Kaksikon välisessä seksuaalisessa kanssakäymisessä ei oikeuden mukaan ollut kysymys tasavertaisessa tilanteessa syntyneestä seksuaalisuhteesta tai seurustelusta.

Miehen ja tytön välinen ikäero on noin 30 vuotta.

Valmensi koulun liikuntatunneilla

MIehen katsottiin syyllistyneen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Rangaistukseksi mies määrättiin 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus antoi ratkaisunsa asiassa tänään.

Ennen hovioikeutta asia oli Pohjois-Savon käräjäoikeuden käsiteltävänä. Myös siellä mies tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että mies oli ollut uhrin valmentaja sekä koulun valinnaisen aineen liikuntatunneilla että vapaa-ajan harrastuksessa. Rikos tapahtui Pohjois-Savossa.

Lue myös:

    Uusimmat