Lapsi käytti pippurisumutetta ja sähkölamautinta toisiin lapsiin urheilukentällä Helsingissä

Helsingin Munkkiniemen urheilukentällä on Helsingin poliisin mukaan tapahtunut väkivaltatilanne, jossa osallisena on ollut Munkkiniemen yhteiskoulun oppilaita.

Lapsi käytti pippurisumutetta toisiin lapsiin Munkkiniemen yhteiskoulun läheisellä urheilukentällä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan viisi lasta altistui sumutteelle. 

Munkkiniemen yhteiskoulun oppilaat olivat viettämässä tapahtumapäivää, kun koulun oppilaisiin kuulumaton lapsi oli saapunut paikalle ja käyttänyt pippurisumutetta koulun oppilaisiin.

Lisäksi epäilty käytti sähkölamautinta yhteen lapsista. 

Oppilaat olivat urheilukentällä, koska koulu on järjestänyt keväällä oppilailleen perinteisestä opetustoiminnasta poikkeavaa ohjelmaa.

Rehtorin mukaan kyse riidasta

Helsingin poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa vakavasti. Lapset toimitettiin terveyskeskukseen saamaan jatkohoitoa. 

Munkkiniemen yhteiskoulun rehtori Aki Holopainen painottaa, ettei kyse ollut kouluun kohdistuneesta uhasta.

– Kyse oli ilmeisesti henkilöiden välisestä riidasta, Holopainen kertoo MTV Uutisille.

Poliisi on kirjannut tapahtuneesta rikosilmoituksen. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä, vaarallisen esineen hallussapitona ja lievänä ampuma-aserikoksena.

Sähkölamauttimesta jälki niskaan

MTV Uutiset haastatteli Ahmed Al-Jumailia, joka kertoo hänen 15-vuotiaan poikansa olleen läsnä väkivaltatilanteessa. Al-Jumailin mukaan paikalla oli 8-luokkalaisia oppilaita. Myös opettaja oli urheilukentällä.

Al-Jumailian mukaan Munkkiniemen urheilukentälle tuli sähköpotkulaudalla kangasnaamioon sonnustautunut henkilö. 

Hänellä oli sähkölamauttimen lisäksi mukanaan jonkinlainen kaasutin, Al-Jumailia kertoo.

Al-Jumailin mukaan hänen pojallaan on niskassaan sähkölamauttimen tekemä jälki.

Poliisi kertoo jatkavansa tilanteen kulun ja siihen johtaneiden tapahtumien selvittämistä. 

Tapahtunut on tiedossa koululla ja tilanteessa asianomistajina olleiden lasten huoltajilla, poliisi tiedottaa. Poliisi pyytää työrauhaa tutkinnan ajaksi.

Juttua muokattu kello 15.40: Lisätty poliisin tiedotteessa kertomat tiedot.

Juttua päivitetty kello 15.54: Pippurisumutteelle altistui poliisin mukaan viisi henkilöä. Jutussa luki aiemmin, että altistuneita olisi ollut kolme.

Lue myös:

    Uusimmat