Pekingin talviolympialaisissa odottaa karut oltavat – laastari seuraamaan jokaisen lämpötilaa

Tokion kesäolympialaiset tulivat vastikään päätökseen ja kisoissa nähtiin suhteellisen tiukkoja koronarajoituksia. Tämä ei kuitenkaan ole mitään verrattuna siihen, mitä Pekingin ensi kevään talviolympialaisissa tullaan näkemään.

Kiinalaisviranomaisilla on ehdoton nollatoleranssi koronaviruksen suhteen ja he suunnittelevat kaikkien seuraamista erikoisella laastarilla, joka mittaa kehon lämpötilaa ja hälyttää turvallisuushenkilökunnalle tiedon, jos jollakulle nousee kuume.

– Emme tule hyväksymään minkäänlaisia valtion terveystilanteeseen tai turvallisuuteen kohdistuvia uhkia, järjestelytoimikunnan lähde kertoi New York Timesille.

Koronaviruksen löytymisen jälkeen Kiinan viranomaiset ovat käyttäneet kaikki radikaalisetkin keinot, jotta se saisi rajoitettua tartuntojen leviämistä. Pekingin olympialaisissa rajoitukset tulevat olemaa valtavan tiukat.

– Päätavoitteemme on estää uusien koronavirustartuntojen ilmaantuminen, lähde kertoo.

Rajoituksien laadusta ei ole tarkkaa tietoa toistaiseksi, mutta New Yorkin Timesin mukaan osallistujille on ainakin luvassa jonkinlainen karanteeni. Heidät suljetaan tämän jälkeen kuplaan. Media ja urheilijat erotellaan muovisella seinällä ja haastattelut saadaan tehdä vain mikrofoneilla, joissa on suojat, jotka vaihdetaan joka haastattelun jälkeen.

Kehon lämpötilaa mittaava laastari asetetaan kainaloon. Lisärajoituksia odotetaan tulevan ja areenoita muokataan paraikaa uusille rajoituksille sopiviksi. 

– Teemme kaikkemme, jotta saamme parhaat mahdolliset olosuhteet käynnissä olevan pandemian puitteissa. Sillä on todella suuri vaikutus helmikuussa käytäville kisoille, Kansainvälisen olympiakomitean Mark Adams kertoi viime viikolla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Pekingin talviolympialaiset käydään 4. helmikuuta - 20. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat