Mainos

Uransa Salkkareista aloittanut Jasper Pääkkönen kiittelee sarjaa uransa käynnistämisestä: "Jos en olisi ollut Salkkareissa..."

1:01
Katso Jasper Pääkkösen paluukohtaus.

Salattujen elämien maailmaan lyhyesti palannut Jasper Pääkkönen muistelee matkaansa sarjassa vuosituhannen vaihteessa.

Hollywoodissa uraa luova Jasper Pääkkönen yllätti lukuisat Salkkarit-fanit tiistaina, kun hänen hahmonsa Saku Salin teki paluun Salatut elämät -maailmaan Pihlajasatu-sarjassa.

Salattujen elämien YouTube-tilillä julkaistiin jakson jälkeen kulissien taakse kurkistava video, jossa Pääkkönen kertoo mietteitään paluusta Pihlajakadulle. Hän muun muassa lahjoitti yhdestä tekemästään työpäivästä saadun palkkion hyväntekeväisyyteen. Pääkkönen auttoi Salkkarit-rahoillaan kunnostamaan Vihdinjoessa sijaitsevaa Levoinkoskea.

Vain yhden päivän kuvauksissa ollut Pääkkönen teki todellisen pikavisiitin, johon kuului suuren käsikirjoitusmäärän opettelu lyhyessä ajassa. Hänellä oli opeteltavana 34 sivun edestä dialogia yhtä kuvauspäivää varten. Videolla hän kertoo, että rutiini suuren tekstimäärän opetteluun lyhyessä ajassa oli Salkkarit-poissaolon aikana ehtinyt katoamaan.

– Silloin aikoinaan tuollaisen tekstimäärän luki kerran tai kaksi läpi ja se oli saman tien muistissa. Nyt sitä joutui tankkaamaan vähän enemmän, Pääkkönen toteaa videolla.

Pääkkönen aloitti aikanaan uransa kunnolla juuri Salatuissa elämissä. Sarjasta sai valtavasti kokemusta kameroiden kanssa työskentelystä sekä samalla Pääkkönen teki nimeä itselleen.

– Salkkarit oli minulle sellainen intensiivikurssi kameran kanssa näyttelyyn ja siihen tekniseen puoleen. Sen parin vuoden aikana sai aika tehokkaan koulutuksen siihen, miten kamerakulma, valaistus ja tekniikka toimivat silloin, kun kameroiden kanssa näytellään, Pääkkönen avaa.

Salkkareista Pääkkösen hahmo Saku poistui vuonna 2002. Miehen elokuvaura alkoi vuonna 2003 ilmestyneessä Pahat pojat -elokuvassa.

– On itsestään selvää, että jos en olisi ollut Salkkareissa, niin aikoinaan esimerkiksi Markus Selin ja Aleksi Mäkelä eivät olisi olleet yhteydessä ja tarjonneet roolia Pahat pojat -elokuvassa, Pääkkönen myöntää.

– Tavallaan Salkkarit toimi ehdottomana lähtölaukauksena uralleni. Voisi sanoa, että Salkkarit oli se startti näyttelijänuralleni, Pääkkönen summaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja