Mainos

Uppo-Nallen kirjoittaja Elina Karjalainen kuollut

Karjalainen tuli tunnetuksi erityisesti Uppo-Nalle -kirjoistaan, joita ilmestyi 22 kappaletta.

Kirjailija Elina Karjalainen on kuollut. Karjalainen menehtyi eilen pitkällisen sairauden jälkeen. Hän oli kuollessaan 79-vuotias.

Karjalainen tuli tunnetuksi erityisesti kymmenistä rakastetuista Uppo-Nalle-kirjoistaan. Uppo-Nalleja on käännetty useille eri kielille, niistä on tehty elokuvia, äänikirjoja sekä cd-rom. Pitkän kirjailijauransa aikana Karjalainen kirjoitti myös muita lastenkirjoja sekä lukuisia elämäkertoja. Hän myös muisteli omaa elämäänsä kolmiosaisessa sarjassa.

Ennen kirjailjaksi päätymistään Karjalainen teki mittavan uran Savon Sanomien ja Suomen Kuvalehden toimittajana sekä free lance -toimittajana ja radiopakinoitsijana.

Alli Elina Karjalainen (o.s. Saraste) oli syntynyt Viipurissa 3. kesäkuuta 1927. Karjalainen asui lähes koko elämänsä Kuopiossa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Kuopion yhteiskoulusta 1946, minkä jälkeen hän opiskeli Helsingin yliopistossa 1947-50.

Karjalainen palkittiin muiden palkintojen ohella lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2004. Hänet valittiin myös vuoden kirjailijaksi 2001.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.