UPM sulkemassa Kaipolan tehtaansa ja tekee muita mittavia vähennyksiä Suomessa – jopa 840 työpaikkaa vaarassa

Metsäyhtiö UPM suunnittelee Jämsän Kaipolan paperitehtaan pysyvää sulkemista tämän vuoden loppuun mennessä. Tämä tarkoittaisi 450 työpaikan menettämistä.

UPM kertoi tarkemmin Kaipolan tehtaansa sulkemisesta tiedotustilaisuudessa. MTV Uutiset näytti tilaisuuden suorana lähetyksenä ja voit katsoa sen yllä olevalta videolta.

UPM suunnittelee vähennyksiä myös muissa yksiköissä. Yksiköissä on yhteensä töissä 840 henkilöä.

UPM perustelee suunnitelmaa Kaipolan tehtaan sulkemisesta sillä, että Kaipolan tehdas on yhtiön paperitehtaista kilpailukyvyltään heikoin. Tämä johtuu UPM:n mukaan muun muassa korkeista logistiikka- ja työvoimakustannuksista sekä sääntelyyn ja verotukseen liittyvistä syistä.

Päijänteen rannalla sijaitseva Kaipolan paperitehdas on perustettu vuonna 1952. Tehtaalla on kolme paperikonetta.

Kaipolan tehtaan sulkeminen on osa UPM:n toiminnan tehostamisjärjestelyjä, joilla tavoitellaan 75 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Tehostamissuunnitelmiin kuuluu myös muun muassa Shottonin tehtaan myynti Walesissa.

Lopulliset päätökset suunnitelman toteutuksesta tehdään, kun yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet, UPM kertoo tiedotteessaan.

Muilla tehtailla yt-neuvotteluja

UPM kertoo myös aloittavansa Kymin, Kaukaan ja Pietarsaaren sellutehtailla yt-neuvottelut, jotka koskevat tehtaiden tukitoimintoja. Muutoksilla pyritään lisäämään joustavuutta ja tehokkuutta kunnossapidossa tuotannossa ja hallinnossa, yhtiö sanoo.

Suunnitelma johtaa enimmillään 110 työpaikan vähennyksiin.
Lisäksi UPM:n Tervasaaren tehtaalla Valkeakoskella kaavaillaan tehtaan organisaation uudelleenjärjestelyä kilpailukyvyn parantamiseksi.

Suunnitellut toimet vaikuttavat toteutuessaan noin 50 työpaikkaan.

Lisäksi UPM kertoo tiedotteessa suunnittelevansa Shottonin paperitehtaan myyntiä Walesissa sekä UPM Communication Papersin liiketoimintatiimien toiminnan tehostamista, jotta liiketoiminta-alueen kilpailukyky voidaan varmistaa.

Lue myös:

    Uusimmat