Upea uutinen! Mira Potkonen voi jatkaa kultaunelmansa jahtaamista Tokion olympialaisiin

Nyrkkeilijä Mira Potkonen voi jatkaa olympiaunelmansa jahtaamista.

39-vuotiaan Potkosen nyrkkeilyuran piti päättyä kuluvan vuoden lopussa Kansainvälisen nyrkkeilyliiton ikärajoitusten vuoksi. Kansainvälinen olympiakomitea vahvisti kuitenkin maanantaina Potkosen osallistumisoikeuden ensi vuoden Tokion olympiakarsintoihin.

Potkoselle maanantaina tullut päätös oli helpottava, mutta odotettu.

– Tunnelmat ovat hieman vaihdelleet, mutta sitten päätettiin valmentajan kanssa, että keskitymme harjoitteluun, sillä ajatuksella, että osallistumisoikeus tulisi. Aivan mahtavaa oli saada vahvistus osallistumisoikeudesta karsintoihin ja sitä kautta olympialaisiin. Oman uran päätavoite siten vain siirtyi, ei peruuntunut, Potkonen sanoi maanantaina tiedotteessa.

Poikkeustilanne tuli eteen, kun vuoden 2020 kesäolympialaisia jouduttiin siirtämään vuodella koronaviruspandemian vuoksi. Lontoossa järjestetty olympiakarsintaturnaus jouduttiin keskeyttämään, eikä Potkonen ehtinyt nousta kehään lainkaan. Karsinnat ovat edessä myöhemmin.

– Kyllä tämä aika ja tilanne on jokaiselle urheilijalle osaltaan täynnä kysymysmerkkejä koskien tulevien olympialaisten toteutumista ja niiden karsintajärjestelmiä, mutta meitä taisi olla koko olympialaisten osalta kaksi urheilijaa, joiden kohdalla osallistumisoikeus oli tällä tavalla kyseenalainen.

Potkonen voitti pronssia Rio de Janeiron kesäolympialaisissa vuonna 2016. Olympialaisten jälkeen suomalaisiskijä on voittanut kaksi Euroopan mestaruutta ja MM-pronssin. Potkonen on sanonut tavoittelevansa olympiavoittoa Tokion olympialaisissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja