Upea näytös: Henri Kontinen ja John Peers vakuuttavasti välieriin Australian avoimissa

Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet tenniksen Australian avointen nelinpelin välieriin Melbournessa. Suomalais-australialainen parivaljakko voitti puolivälierissä Britannian Jamie Murrayn ja Brasilian Bruno Soaresin 6–3, 6–4 menettämättä omaa syöttöään kertaakaan.

Murray ja Soares oli sijoitettu turnauksessa kolmanneksi, kun Kontinen ja Peers on sijoitettu 12:nneksi. Kontinen ja Peers kuitenkin hoitivat ottelun nimiinsä reilussa tunnissa.

Suomalais-australialainen pari mursi heti vastustajiensa ensimmäisen syötön ottelussa. Se riitti avauserän voittoon, kun Kontinen ja Peers esittivät itse vahvaa syöttöpeliä.

Toisessa erässä edettiin tasatahtia 4–4-tilanteeseen, kunnes Kontinen ja Peers ylsivät murtoon. Ottelun viimeisessä syöttövuorossa 5–4-tilanteessa Murray ja Soares saivat ottelun ensimmäisen murtopallonsa, jonka Kontinen ja Peers kuitenkin selvittivät. Pian sen jälkeen voitto ratkesikin.

– Kiva olla takaisin täällä ja pelata hyvin. Tiedämme, mitä pystymme parhaimmillamme tekemään, ja olemme onnistuneet tähän mennessä. Toivottavasti pystytään vielä muutama voitto ottamaan, Kontinen kertoi kenttähaastattelussa.

Tappion kärsinyt Murray, 32, on supertähti Andy Murrayn vanhempi veli ja on pelannut nelinpeliä aikoinaan myös Peersin parina.

Kaksi vuotta sitten Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet. Heidän edellinen grand slam -välieräpaikkansa tuli vuonna 2017 Yhdysvaltain avoimissa.

Kontinen ja Peers kohtaavat välierissä sijoittamattomat Argentiinan Leonardo Mayerin ja Portugalin Joao Sousan. Toisessa välierässä viidenneksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut kohtaavat yhdysvaltalaiset Ryan Harrisonin ja Sam Querreyn.

Lue myös:

    Uusimmat