Ünsal-jutusta elinkautisen saanut Jani Leinonen: "Keijo pyysi minulta apua murhaan"

Aikanaan elinkautisen Volkan Ünsal -jutusta saanut Jani Leinonen liitti Keijo Vilhusen tiukasti ruotsalaisturkkilaisen miehen murhaan 2003. – Kukaan muu ei olisi saanut minua tähän mukaan kuin Keijo.

Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Leinosen käytössä olleessa asunnossa Vuosaaressa.

Leinonen oli aikanaan Lauri Johanssonin perustaman N.B.K.-kerhon kakkosmies ja pitkän linjan ammattirikollinen.

Oikeussalissa kuultu Leinonen kertoi, että Ünsal houkuteltiin asunnolle. Siellä oli Ünsalin lisäksi Leinonen sekä niin ikään elinkautisen saaneet Janne Raninen ja Rami Andersson. Palkkamurha oli tilattu Ruotsista, jossa Ünsalia pidettiin vasikkana.

Leinosen mukaan Ünsalia ei ollut tarkoitus tappaa Vuosaaressa, mutta niin kävi. Leinosen mukaan Andersson oli piikittämässä jotain lääkettä Ünsaliin. Leinonen arveli salissa, että Ünsal olisi tainnutettu, sidottu ja tapettu jossain muualla.

Leinosen mukaan ruiskuhommasta ei olisi tullut mitään. Ünsal alkoi huutaa, joten Leinonen löi Ünsalia baseball-mailalla ja kuristi hänet tv-johdolla.

– Siinä kävi kuten kävi.

Leinonen kertoi, että Volkan laitettiin kassiin ja se vietiin asunnosta neljän aikaan aamuyöllä. Leinosen mukaan hän ja Andersson odottivat vielä liikenteen vilkastumista ennen kuin lähtivät liikkeelle.

Ünsalin ruumista ei ole löytynyt.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

4:36
Katso myös: Vuosaaren palkkamurhan hovikäsittelyssä kuultiin Jari Aarniota maanantaina 20. syyskuuta – näin hän puhui oikeudessa.

Tutkinta alkoi Leinosen puheista

Nyt jutusta syytetään myös Keijo Vilhusta ja huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarniota. Syyttäjien mukaan Aarniolla oli etukäteen yksityiskohtaista tietoa palkkamurhasta, mutta hän ei pyrkinyt estämään sitä. Vilhunen taas oli syyttäjän mukaan järjestelemässä murhaa. Molemmat kiistävät syytteen.

Uusi tutkinta alkoi aikanaan 2015, kun Leinonen kertoi Vilhusen roolista palkkamurhassa. Taustalla oli se, että Vilhunen oli paljastunut Aarnion tietolähteeksi.

– Tuossa toimittiin kuin valeostossa. Ensin pyydettiin, sitten poltettiin. Koiramainen temppu, Leinonen kertoi puheidensa motiiviksi.

– Tänä päivänä uskon, että murhan oli tarkoitus antaa tapahtua ja sitten meidän poltettiin.

Leinonen kuvasi oikeussalissa Vilhusen roolia keskeiseksi. Leinosen käsityksen mukaan Rami Andersson antoi omasta palkkiostaan osuuden Vilhuselle. Leinosen mukaan Vilhunen esitteli Ranisen hänelle illanistujaisissa hotelli Kalastajatorpalla.

– Vilhunen olisi voinut perua teon koska vaan.

Leinosen mukaan hän ei olisi lähtenyt murhahankkeeseen Anderssonin tai Ranisen pyynnöstä, mutta Vilhusen pyyntö oli eri asia.

Leinosen mukaan Vilhunen antoi hänelle teon jälkeen Audin hyvitykseksi kiinnijäämisestä ja elinkautisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja