Unohda villasukat – kalvokengät vaativat tekokuitua

Tekniset materiaalit, kuten kenkien vedenpitävät kalvot, asettavat muille ulkoiluvarusteille uusia vaatimuksia. Millainen sukka on paras kalvokengässä, luonnonkuitu vai tekokuitu?

Vedenpitävän kalvon (esimerkiksi Gore-Tex ja Reimatec ) tehtävä on pitää ulkoapäin tuleva vesi pois kengästä. Kalvo toimii kuin iho, se hengittää, mutta ei päästä kosteutta ulkopuolelta sisään.

Kalvokengän kanssa parhaiten toimii sukka, joka ei ime kosteutta itseensä, vaan siirtää kosteuden sukan ulkopuolelle, josta kosteus voi siirtyä kengän ulkopuolelle. 

Villa ja puuvilla imevät kosteutta. Jalat hikoilevat aina sen verran, että sukat saattavat tuntua märiltä ja siksi varpaat palelevat helposti. Villa on kuitenkin luonnonkuiduista parempi materiaali kuin puuvilla, sillä villa tuntuu märkänäkin lämpimältä. Villasukka voi toimia huopikkaassa ja nahkakengässä, mutta kalvokenkään paras sukka on tekokuitua. 

Tekokuituinen sukka on paras vaihtoehto kalvokengissä, myös lapsilla. Tekokuitu ei ime kosteutta, vaan se päästää kosteuden vapaasti siirtymään kengän ulkopuolelle.

Muista myös, että lasten kenkien täytyy olla tarpeeksi isot, jotta ilma kiertää niissä vapaasti. Kenkää ei myöskään kannata sulloa täyteen sukkia. Lue myös:

    Uusimmat