Mainos

Unohda pepun pesut ja jäähtyneet ateriat! 8 mahtavaa syytä iloita lasten kasvamisesta

Kun lapsi kasvaa ja itsenäistyy, moni asia perheessä helpottuu. Seuraavassa on lueteltu lapsen kasvamiseen liittyviä asioita, joista vanhemmat voivat tuntea tyytyväisyyttä. Kuulostavat hyviltä, vai mitä? 

Lapset tuntuvat kasvavan huimaa vauhtia. Vielä äsken sylissäsi lepäsi pieni nyytti, mutta nyt lapsi jo juoksee pihalla naapurin lasten kanssa. Vaikka lapsen kasvaminen saattaakin aiheuttaa vanhemmissa haikeutta, sillä on myös monia hyviä puolia, kertoo Scary Mommy -sivusto.

1. Käytännön asiat helpottuvat

Sinun ei tarvitse enää pyyhkiä toisen ihmisen takapuolta ja miettiä, miten hävittäisit pottaan ilmestyneen pökäleen tai kakkavaipan. Asiat muuttuvat paljon helpommiksi, kun lapset oppivat käymään vessassa itsenäisesti. Vaikka vessan vetäminen joskus unohtuisikin, se ei haittaa tippaakaan.

2. Kommunikaatio kokee mullistuksen

Samaan aikaan, kun vauva vain huutaa, vanhempi lapsi osaa jo suunnilleen kertoa, mikä häntä vaivaa. Sinun ei tarvitse enää arvuutella ja kokeilla kaikkia konsteja läpi selvittääksesi, onko lapsellasi nälkä vai väsymys. Ja mikä parasta, vanhempi lapsi osaa toivon mukaan kertoa myös, milloin tuntee huonoa oloa ja aikoo oksentaa.

3. Yöt ovat jälleen nukkumista varten

Kun lapset ovat isompia, voit mennä iltaisin sänkyyn, nukahtaa ja tuntea suurta tyydytystä siitä, että saat nukkua yösi rauhassa. Vaikka lapsi saattaakin joskus herätä painajaiseen, hän ei enää herää joka toinen tunti syömään. Huomaat tämän taatusti myös mielialassasi! 

4. Kylvetys vaihtuu nopeaan suihkuun

Sinun ei tarvitse enää käyttää tuhottomasti aikaa ja vaivaa lapsesi kylvettämiseen, vaan voit yksinkertaisesti käskeä hänet suihkuun. (Ja saat hetken omaa aikaa.)

5. Autoilu ei ole pelkkää tappelua

Jokainen vanhempi tietää sen tuskan, jonka turvaistuimen kiinnitys voi aiheuttaa. Vaikka kuinka lukisit ohjeet huolellisesti, et vieläkään osaa tehdä sitä oikein. Mikä helpottava tunne lapsen kasvaessa onkaan, kun voit vain yksinkertaisesti kiinnittää hänen turvavyönsä ilman turhia kommervenkkejä. Aah, lähtö nopeutuu huomattavasti.

6. Radio on taas hetkeksi sinun

Lastenlaulut ja erilaiset lallatukset ovat historiaa, ja saat kuunnella taas hetken mieleistäsi radiokanavaa. Tätä iloa kestää valitettavasti vain hetken, sillä pian lapsesi haluaa taatusti kuunnella vain viimeisimmän muodin mukaista musiikkia.

7. Voitte keskustella oikeista asioista 

”Äiti, mikä tämä on?” ”Äiti, miksi pilvet liikkuvat?” ”Äiti, miksi ihmisillä ei ole siipiä?” Kun lapsi kasvaa, voit alkaa käymään hänen kanssaan oikeita keskusteluja, jotka eivät joka ikinen kerta ala kysymyssanalla.

8. Saat taas syödä lämmintä ruokaa

Ei enää lapsen pitämistä sylissä samaan aikaan, kun yrität syödä jäähtynyttä ruokaasi. Kun lapsi kasvaa, vahtimisen ja puklujen siivoamisen sijaan saat vihdoin syödä ruokasi ja juoda kahvisi kuumina. Mikä ilo ja onni!

Video: Tämäkin ongelma saattaa hävitä lasten kasvaessa isommiksi... Tai sitten ei.

2:14

Lähde: ScaryMommy

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.