Unkarin pääministeri eroaa talouskriisin vuoksi

Unkarissa pääministeri Ferenc Gyurcsany on tarjoutunut eroamaan. Hänen mukaansa Unkarin pitää saada uusi hallitus ja uusi pääministeri selättämään talouskriisi. Pääministeri esitti tarjouksensa sosialistipuolueensa kokouksessa.

- Olen kuullut olleeni este parlamentin yhteistyölle, jota uudistusten toteuttamiseen tarvitaan. Toivon sen olevan totta, sillä nyt poistan tämän esteen, Gyurcsany sanoi.

Gyurcsany aikoo ilmoittaa päätöksestään parlamentille maanantaina. Hän myös kutsui koolle kahden viikon kuluessa järjestettävän puoluekokouksen, jossa on määrä valita uusi pääministeriehdokas. Hän itse haluaa jatkaa puoluejohtajana. Sen jälkeen parlamentissa on määrä äänestää luottamuksesta Gyurcsanyyn.

Maailmanlaajuinen talouskriisi on koetellut Unkaria kovalla kädellä. Lokakuussa maa joutui turvautumaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n apuun välttääkseen ajautumisen konkurssiin. Gyurcsanyn kannatusluvut ehtivät romahtaa 18 prosenttiin, mikä on alhaisin yhdellekään Unkarin pääministerille annettu tuki kommunismin kaatumisen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat