Unkarilaistoimittaja ilmestyi eduskuntaan ja lateli Matti Vanhaselle tiukkoja kysymyksiä suomeksi – katso video

Unkarilaistoimittaja kysyi kovia kysymyksiä Matti Vanhaselta 0:40
Katso videolta unkarilaistoimittajan kysymykset

Unkarin valtuuskunnan Suomen-vierailuun oli ilmestynyt paikalle puheen parren perusteella myös unkarilaistoimittaja, joka kysyi puhemies Matti Vanhaselta pari tiukkaa kysymystä ennen parlamentaarisen tapaamisen alkamista.

Unkari päätti lähettää valtuuskunnan Suomeen, sillä Unkarin valtapuolue Fideszissä kaivattiin lisätietoja Suomen Nato-jäsenyydestä ennen sen ratifiointia.

Unkarilaistoimittajalla oli kuitenkin muut asiat mielessä. Unkarissa on herättänyt närää se, että Suomi on suhtautunut kriittisesti Unkarin oikeusvaltiotilanteeseen. Unkarilta on jäänyt saamatta EU:lta miljardeja euroja oikeusvaltiotilanteen vuoksi.  

Tähän liittyivät myös unkarilaistoimittajan kysymykset.

Näin toimittaja kysyi

Päästätkö Suomen tukemaan Unkarin saamaan EU-rahoja?

– Ei tässä keskustella siitä. Tämä on parlamenttien välinen tapaaminen. Eivätkä ne liity meidän Nato-jäsenyytemme ratifiointiin millään tavalla.

Saamelaislaki ei päässyt läpi Suomen eduskunnan. Eikö se ole huono asia demokratialle? Tai mieluummin Sanna Marinin virhe?

– En ota tällaiseen johdattelevaan asiaan kantaa. Meillä raukesi kaiketi kolmisenkymmentä hallituksen esitystä, ei ehditty käsittelemään.

Lue myös:

    Uusimmat