Mainos

Uniikki Islanti hurmaa ympäri vuoden

Islanti on ainutlaatuinen matkakohde, joka jokaisen tulisi kokea vähintään kerran. Saaren karu luonto elää vuodenaikojen vaihtuessa ja tarjoaa erilaisia maisemia kaikkina vuodenaikoina.

Seuraavassa artikkelissa parhaat ideat Islantiin vuoden jokaiseen hetkeen.

Keväällä luonto herää henkiin

Kevät Islannissa on heräävän luonnon riemujuhlaa. Sulavat lumet paljastavat upeat vesiputoukset ja vehreät laaksot. Kevään saapuessa voi vaeltaa upeiden jäätiköiden, kuten Vatnajökullin, liepeillä ja ihailla niiden kauneutta auringonvalossa.

Islannin lukuisiin kansallispuistoihin, kuten Thingvelliriin ja Snaefellsjökulliin, kannattaa tutustua ja nähdä upean luonnon heräävän eloon. Retkien varaaminen Guidetoiceland.is/fi sivustolta on hyvä ja vaivaton vaihtoehto. Lumien sulaessa myös monet talvikaudella suljettuina pysyvät tiet aukaistaan, joten saareen pääsee tutustumaan laajemmin kuin talvella.

Kesän yöttömät yöt Islannissa

Kesä on Islannin keskiyön aurinkojen aikaa. Tällöin voi nauttia lämpimistä päivistä, joiden aikana aurinko ei laske horisontin taakse. Kesällä voi kokea upeita maisemia Reykjanesin niemimaalla, kylpeä luonnon kuumissa lähteissä, kuten Blue Lagoonissa, ja tutustua Islannin ainutlaatuiseen lintumaailmaan. Myös kuuluisalla Laugavegurin reitillä, joka tarjoaa upeita näkymiä vuorille ja laaksoille voi vaeltaa.

Millaisiin kesälämpötiloihin Islannin-matkalla sitten on syytä varautua? Islannin kesän keskilämpötila vaihtelee alueittain melko suuresti. Keskimääräinen lämpötila Islannin kesäkuukausina, eli kesä-, heinä- ja elokuussa, vaihtelee noin 10-15 °C välillä. Rannikkoalueilla, kuten Reykjavikissa, keskilämpötila voi nousta hieman yli 15 °C, kun taas sisämaassa ja korkeammilla alueilla lämpötila voi olla hieman viileämpi. On kuitenkin tärkeää huomata, että sää Islannissa voi olla hyvin vaihteleva ja vaikeasti ennustettava kesälläkin, joten on aina hyvä varautua nopeasti vaihtuviin olosuhteisiin, kuten tuuliin ja sateisiin, riippumatta keskilämpötilasta.

Syksyllä luonto vaihtaa väriä

Syksy Islannissa tuo mukanaan kultaisten lehtien peittämät maisemat ja revontulten loiston. Upeita näkymiä voi kokea Islannin kansallispuistojen patikkareiteillä, kuten Bingvellirin kansallispuistossa, jossa voi nähdä syksyn väriloistoa vuonojen ympäröimänä.

Syksyllä voi myös osallistua valasretkille ja nähdä näitä valtavia nisäkkäitä lähietäisyydeltä. Reykjavikin satama-alueelta järjestetään valasretkiä, joilla voi nähdä erilaisia valaslajeja, kuten miekka- ja ryhävalaita. Retkille voi lähteä sekä päiväsaikaan että illan hämärtyessä.

Myös Pohjois-Islannin kaupunki Húsavík tunnetaan valassafarikohteena. Sieltä voi lähteä valasretkille, joilla on hyvät mahdollisuudet nähdä sinivalaita ja usein myös delfiinejä. Húsavík on myös koti Islannin valasmuseolle, jossa voi oppia enemmän näistä merinisäkkäistä.

Islanti on parhaimmillaan talvella

Talvi Islannissa on kuin ihmemaa suoraan saduista. Talvella voi ihailla lumisia maisemia, käydä jääluolissa tai kokeilla jääkiipeilyä. Talvella voi myös nähdä upeita revontulia, jotka maalaavat taivaan vihreillä, punaisilla ja purppuran sävyillä. Geotermisissä kylpylöissä, kuten Myvatnissa tai Landmannalaugarissa, voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Islanti tarjoaa upeita elämyksiä ja nähtävyyksiä ympäri vuoden. Riippumatta vierailun ajankohdasta voi odottaa upeita maisemia, ainutlaatuista luontoa ja unohtumattomia seikkailuja.

Lue myös:

    Uusimmat