Unelmien sisustus alle 100 eurolla? Näin se on mahdollista!

Unelmien sisustuksen voi toteuttaa ilman suuria remontteja ja tuhansia euroja. Pelkällä perussiivouksella, pintojen parantelulla ja sisustuksen muuttamisella pääset jo pitkälle.

Unelmien sisustus ei aina vaadi tuhansien eurojen remonttirahaa. SEon mahdollista saada jopa alle 100 eurolla, kunhan käyttää kekseliäisyyttä ja aikaa ideoiden hakemiseen. Ideointi onkin köyhän sisustajan paras työväline, jonka avulla pääsee pitkälle.

Myös kunnon perussiivous on tärkeä vaihe, johon kannattaa panostaa.

Millainen on unelmiesi sisustus?

1. Aivan ensimmäiseksi on tietysti selvitettävä, millainen on unelmiesi sisustus? Hae inspiraatiota sisustuslehdistä tai vaikkapa Koti-osion inspiraatiogalleriasta.

Koska et voi nyt ryhtyä ikkuna- tai kylpyhuoneremontteihin, kiinnitä huomiota muuhun sisustukseen ja tunnelmaan: Millainen värimaailma ja tyyli sinua miellyttää? Haluatko klassista tyyliä vai tuoreimpia trendejä? Valitse muutamia asioita, jotka tekevät tyylin – kaikkea ei tarvitse kopioida.

2. Suunnittele kunnolla

Suunnitelmallisuus on pienen budjetin a ja o. Edullisinta on vaihtaa kodin tekstiilejä ja pieniä yksityiskohtia, kuten pienikokoisia maalaustöitä. Käännä katse edullisiin sisustuspuoteihin ja kirpputoreihin.

Ole tarkka siitä mitä haet: Jos esimerkiksi kaipaat vanhojen vuosikymmenten tunnelmaa muutama pieni asia riiittää. Usein jo värityksellä ja muutamalla esineellä saat tehtyä valtavan muutoksen.

3. Perussiivous kunniaan!

Jatka projektia kunnon perussiivouksella – joka alkaa kellarista. Tärkeintä on nimittäin saada lisää säilytystilaa ja helpointa se on ottaa sieltä, missä sinulla on eniten turhaa tavaraa.

Kun olet saanut varastot järjestykseen, voit käyttää niiden antamaa tyhjää tilaa muiden tavaroiden säilyttämiseen.

4. Kaapit kuntoon

Käy seuraavaksi läpi kaikki kaapit ja poista turhat tavarat niistä. Muista pysyä tiukkana, sillä turhakkeet saattavat helposti löytää tiensä takaisin kaappiin. Jos pidät puhtaasta ja simppelistä ympäristöstä pyri laittamaan kaikki mahdollinen ovellisten kaappien taakse piiloon.

Muista organisoidan myös kaappien sisältö erilaisten säilytyslaatikoiden avulla – esimerkiksi vanhat lasipurkit toimivat hyvin pienten tavaroiden säilytyksessä.

5. Pinnat puhtaaksi!

Puhdista pois vanhat tomut ja lias: Muista myös seinät, sillä pesu saa ne hohtamaan! Luota myös kiillotusaineeseen esimerkiksi keittiönkaappeja ja kylpyhuonetta puhdistaessasi.

6. Tekstiileillä väriä, somistuksella tunnelmaa

Nyt kotisi on valmis muutokseen: Käännä katseesi jälleen inspiraatiokuviin ja poimi niistä muutamia asioita, joita haluat toteuttaa.

Edulliset kodintekstiilit ja pienet sisustusesineet ovat yksinkertaisin ja edullisin tapa luoda muutosta. Myös pienillä remonttitöillä, kuten maalaamalla listoja tai vaikkapa yhden seinän saat helposti muutosta kotiin kuin kotiin.

Muista myös edulliset somistusideat: Printtaa kauniita kuvia ja kehystä niistä tauluja tai tee kynttilöistä kaunis kokoelma ikkunalaudalle.

7. Kierrätyssisustus kunniaan!

Ole kekseliäs tai pihistä muiden ideoita, kun haluat muuttaa sisustustasi. Erilaiset kierrätysoppaat ja -sisustuskirjat ovat suosittuja nykyään, joten hyviä ideoita löytyy paljon.

Esimerkiksi näyttävän valaisimen saat rakennettua vanhoista viinipulloista: Hanki yksinkertaisia kattolamppuja, jotka voit vetää minkä tahansa leveän ritilän lävitse. Leikkaa viinipulloista pohjat pois esimerkiksi lasiveitsen avulla ja pujottele valaisimet pullojen sisään kuvan osoittamalla tavalla.

Luovuutesi on ilmaista idea-ainesta, jota kannattaa käyttää hyväksi!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja