Unelmatortun voi leipoa runsaskuituisilla tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä unelmatorttuun käytettävä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden.
Torun täyte on tehty mintturahkalla ja raikkailla marjoilla.Samalla ohjeella voit tehdä tortun tai leivoksia.
Katso videolta tästä, kuinka Unelmatorttu & Unelmaleivokset valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten keittiössä Anne Pohtamon kanssa.
Myllyn Paras on myös tänä vuonna mukana Oivallusten keittiö -yhteistyössä Terveysmessuilla 19. – 21.10.2012. Tervetuloa osastollemme 6g31!
10-12:lle
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl tummaa sokeria
1½ dl Myllyn Paras Ruis- tai Sämpyläjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaniljainen Mintturahka-täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 dl vispikermaa (20 %) + hieman sokeria
2-3 rkl hienonnettuja tuoreita mintunlehtiä
3-4 dl puolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja
Koristelu:
2 dl vispikermaa (20 %)
1-2 rkl sokeria
marjoja, mintunlehtiä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja levitä koristevaahtoa tortun ympärille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
VINKKI: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy