Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Unelmatorttu & Unelmaleivokset

Myllyn Paras
Julkaistu 11.10.2012 10:08

Unelmatortun voi leipoa runsaskuituisilla tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä unelmatorttuun käytettävä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden.

Torun täyte on tehty mintturahkalla ja raikkailla marjoilla.Samalla ohjeella voit tehdä tortun tai leivoksia.

Katso videolta tästä, kuinka Unelmatorttu & Unelmaleivokset valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten keittiössä Anne Pohtamon kanssa.

Myllyn Paras on myös tänä vuonna mukana Oivallusten keittiö -yhteistyössä Terveysmessuilla 19. – 21.10.2012. Tervetuloa osastollemme 6g31!

10-12:lle

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl tummaa sokeria
1½ dl Myllyn Paras Ruis- tai Sämpyläjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaniljainen Mintturahka-täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 dl vispikermaa (20 %) + hieman sokeria
2-3 rkl hienonnettuja tuoreita mintunlehtiä
3-4 dl puolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja

Koristelu:
2 dl vispikermaa (20 %)
1-2 rkl sokeria
marjoja, mintunlehtiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja levitä koristevaahtoa tortun ympärille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

VINKKI: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan