Uneksitko väreissä? Näin tulkitset uniesi symboliikkaa

Unien tulkinta voi helpottaa omien ajatusten selventämisessä. Usein erikoisimmiltakin tuntuvat unet ovat meille itsellemme selviä, mutta toisinaan pieni tulkinta on paikallaan. 

Unien tulkinnassa kannattaa luottaa omiin tunteisiin. Tarkastele siis, millaisia ajatuksia eri värit juuri sinussa herättävät. Huomioi myös, että väri ja esine voivat lähettää ristiriitaisia viestejä. Esimerkiksi unessa näkemäsi pinkki veitsi ei välttämättä kuvasta rakkautta ja hellyyttä.

Alla on listattu yleisiä käsityksiä värien symboliikasta, joilla voit saada selvyyttä uniesi merkityksiin.

Punainen kuvastaa tyypillisesti intohimoa, vihaa, aggressiivisuutta, voimaa, impulsiivisuutta ja pelon tunnetta. Verenpunainen kuvastaa toisille elämää ja toisille kuolemaa. Punaruskea yhdistetään taistelijoihin, sankaruuteen, rohkeuteen ja urheuteen. Pinkki on rakkauden, onnellisuuden, ystävällisyyden, myötätunnon ja hellyyden väri. Väri kuvastaa rakkauden ja ystävyyden voimaa.

Oranssi symboloi lämpöä ja ystävyyttä. Aamuauringon väri yhdistetään positiivisuuteen ja uuteen alkuun. Räikeä oranssi kuvastaa eloisuutta ja optimismia. Persikka yhdistetään auttamiseen ja välittämiseen. Persikka on myös rakkautta ja ystävyyttä symboloiva väri.

Keltainen väri voi kuvastaa joko positiivisia tai negatiivisia ajatuksia. Onnellisuuden, valveutuneisuuden, energisyyden, älykkyyden ja tasapainoisuuden keltainen kuvastaa yleensä myös positiivista asennetta elämään. Keltainen voi kuitenkin symboloida myös petosta, sairautta, hylkäämistä tai pelkuruutta.

Kulta on elämänrikkauden ja itsetuntemuksen väri. Unessa esiintyvät kultaiset esineet tai asiat kuvastavat niiden tärkeyttä uneksijalle. Kulta on myös voiton väri, joka voi kuvastaa esimerkiksi vaikeuksista selviämistä.

Vihreä on luonnollisuuden, terveyden, kasvun, hedelmällisyyden, elinvoimaisuuden, parantumisen ja tyyneyden väri.  Toisille vihreä on kuin liikennevalo, joka kehottaa menemään eteenpäin. Vihreä voi tarkoittaa myös uuteen tilanteeseen joutumista ja kokemuksen puutetta. Tummanvihreä symboloi varakkuutta, materialismia, petollisuutta, ahneutta ja kateutta. Oliivinvihreä on puolestaan viisauden ja rauhan väri.

Sininen kuvastaa totuutta, taivasta, rauhaa, intuitiota ja hiljaisuutta. Sininen voi myös kertoa uneksijalle loman tarpeesta. Sininen korostaa maskuliinisuutta. Laivastonsininen on yhdenmukaisuuden väri, sillä sitä käytetään paljon uniformuissa. Tummansininen voi taas viitata suruun ja masennukseen.

Purppura on omistautuneisuuden, ystävällisyyden, myötätunnon ja eheytymisen väri. Väri on myös kuninkaallisten väri, joka voidaan yhdistää rikkauteen, sosiaaliseen valtaan ja elitismiin. Purppura on voittajan väri. Violetin sävyt kuvaavat hellyyden osoitusta, viehätysvoimaa, intiimiyttä, hengellisyyttä, puhdistautumista ja rauhaa.

Musta kuvastaa tuntematonta. Musta voi merkitä joko positiivisia tai negatiivisia asioita. Positiivinen musta symboloi seikkailua, muutosta ja mahdollisuuksia. Negatiivinen musta on vaaran, tyhjyyden, pahuuden, kuoleman, surun, vihan, epätoivon ja syvän masennuksen väri.

Valkoinen on tyypillisesti puhtauden, viattomuuden, onnellisuuden, selkeyden, rauhan ja uuden alun väri. Valkoinen voi myös tarkoittaa tarvetta peittää jotakin, mitä uneksija ei halua nähdä. Luonnonvalkoinen kertoo epäpuhtaudesta. Jos jokin asia, johon uneksija on vahvasti uskonut, näyttäytyy unessa luonnonvalkoisena, voi se kuvastaa uskon menetystä.

Ruskea on käytännön läheisyyden ja perhe-elämän väri. Ruskeasta väristä uneksiminen voi kertoa, että on aika palata perusasioiden äärelle. Omiin juuriin tutustuminen voi olla myös ajankohtaista. Ruskea voi kuitenkin kuvastaa myös alakuloa ja epävarmuutta. Beige symboloi alastomuutta, juurille paluuta tai paljastumista. Beige on myös neutraaliuden väri.

Hopea kuvastaa myös arvokkuutta ja tärkeyttä. Hopea on naisellisuuden, intuition, suojeluksen ja tuntemattomuuden väri.

Harmaa on pelon, masentuneisuuden, vanhuuden, kuoleman, eristäytyneisyyden, alakuloisuuden ja hämmennyksen väri. Mustavalkoisesti ajattelevan unessa harmaa kuvastaa epävarmuutta ja pehmenneitä rajoja.

Lähde: Hubpages.com

Lue myös:

    Uusimmat