UMK-juontaja Miisa Rotola-Pukkila havahtui yllättävään asiaan pandemian aikana – teki somevaikuttajana poikkeuksellisen päätöksen: "Se pitää tehdä radikaalisti"

3:46
Miisa Rotola-Pukkila kertoi avoimesti paniikkihäiriöstä ja hääsuunnitelmista MTV Uutiset Livessä loppuvuodesta 2020.

Somevaikuttaja ja tubettaja Miisa Rotola-Pukkila eli Mmiisas juontaa tänään Uuden Musiikin Kilpailun.

Suomen euroviisuedustaja valitaan jännittävässä Uuden Musiikin Kilpailussa, joka käydään Turun Logomossa lauantaina 26. helmikuuta. Ylellä nähtävän laulukilpailun juontavat laulaja Paula Vesala, 40, ja somevaikuttaja Miisa Rotola-Pukkila, 27. jonka monet tuntevat nimellä Mmiisas.

Rotola-Pukkilalle juontopesti on unelmien täyttymys. Häntä kyseltiin juontajaksi hieman vajaa vuosi sitten, joten hän joutui pitämään salaisuutta sisällään pitkään.

– Viime vuonna alkukesästä tuli jännittävä puhelu, että kiinnostaisiko tämä pestin. Muistan hyvin sen hetken. Romahdin lattialle ja aloin itkemään, vaikka se oli vasta alustava kysely.

– Se oli minulle urallisesti niin iso hetki, että minua edes harkittiin tähän. Minun oli pakko jakaa tämä salaisuus heti kesällä perheelleni. He ovat tosi ylpeitä minusta ja tuntuu hyvältä, kun he sanovat tämän ääneen, Rotola-Pukkila kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Opiskeli yliopistossa

Rotola-Pukkila aloitti tekemään lukioikäisenä omaksi ilokseen videoita YouTubeen vuonna 2013 ja pian siitä tuli ammatti. Hän kertoo, kuinka on joutunut todistelemaan ihmisille vuosien ajan, onko tubettaminen ja somevaikuttajana työskenteleminen oikea työ ja otetaanko häntä tosissaan.

– Olen tehnyt paljon töitä tämän eteen, että haluan olla esiintyjä. Siksi reaktioni oli niin suuri.

Rotola-Pukkila opiskeli viiden vuoden ajan puheviestintää yliopistossa Tampereella. Opit antoivat apua sometekemiseen, mutta myös tulevaisuuteen. Lauantaina hän on tosi paikan edessä, kun juontaa suoran UMK-lähetyksen, jota katsotaan myös Suomen rajojen ulkopuolella.

– Totta kai tuleva juontopesti jännittää, mutta onneksi työssäni somevaikuttajana olen tottunut kameralle puhumiseen. Nyt kyseessä on vain vähän isompi tv-kamera.

”Tämä on kuin unta”

UMK on ennen kaikkea upea musiikkishow, ja yksi finalisteista lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin Italiaan. Myös juontajat säkenöivät upeissa luomuksissa lavalla.

– Rakastan muotia ja mieletöntä, että saan laittaa päälleni niin hienoja vaatteita. Se ei ole todellakaan sellaista, mihin olen tottunut.

Juontajat saavat päällensä upeita luomuksia, joista ainakin osa tehdään varta vasten UMK-finaalia varten.

Teemu Muurimäki kysyi, millaisia iltapukuja tykkäät pitää ja vastasin, etten ole koskaan edes pitänyt oikeaa iltapukua ylläni. Nyt saan laittaa ihan mielettömän iltapuvun tai jopa useita. Tämä on kuin unta.

Tubettamisesta tuli ammatti

Rotola-Pukkila on yksi Suomen suosituimmista tubettajista. Kaksi vuotta ensimmäisen YouTubeen lataamansa videon jälkeen hän huomasi, että siitä on tullut jo ammatti. Rotola-Pukkila on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta paljon ja hänellä onkin nykyään apunaan kaksi manageria.

Rotola-Pukkila on jakanut elämäänsä vuosien sosiaalisessa mediassa. Koronapandemian aikana hän havahtui siihen, kun häneltä kysyttiin kuulumisia - hän ei osannut vastata kuin työhönsä liittyviä asioita.

– Tajusin, että kyllähän ihmisellä täytyy olla muutakin elämää kuin työ, vaikka kuinka intohimoisesti siihen suhtautuisi. Pidin kuukauden sometaukoa, joka oli alkuun aika vaikeaa. Aina jos teki jotain, mietin, että tapahtuuko tämä, jos en ota kuvaa ja laita sitä Instagramiin.

Rotola-Pukkila teki kuukauden sometaukonsa aikana päätöksen, joka on pitänyt aina tähän päivään asti.

– Viikonloppuna en ole somessa ollenkaan. Silloin teen asioita, joista kukaan ei tiedä. Osaan nykyään rajata vapaa-ajan työstä, se pitää tehdä radikaalisti.

Seuraajat ovat kuin ystäviä

Rotola-Pukkila elää monen nuoren unelmaa, kun hän on onnistunut tekemään rakastamastaan tubettamisesta ammatin. Suosion myötä naisen kasvot tuntee moni ihminen, joten hän on saanut kokea myös julkisuuden ikävän puolen.

– Äitini puhuu kuuluisuuden kiroista ja ne kuuluvat siihen. Olen aiemminkin puhunut siitä, että kotirauhaa on häiritty. Olen tosi tarkka siitä, etten paljasta oman kodin sijaintia tai liikaa yksityistä tietoa.

Rotola-Pukkila myöntää, että julkisuus on välillä raskasta, kun yksityisasioista puidaan keskustelupalstoilla. Hänellä on kuitenkin hyvä fiilis kaikesta.

– Minun seuraajani ovat tosi omistautuneita ja ihanan lämpimiä, kuin ystäviä minulle. Tuntuu, että olen saanut elää pitkään turvallisessa somekuplassa, kun seuraajani haluavat minulle hyvää.

Muutti videoiden sisältöä

Somevaikuttaja on kokenut uransa aikana myös paineita, kun hän päätti noin viisi vuotta sitten viedä sisältöään aikuisempaan suuntaan.

– Kun aloin muuttamaan sisältöä, sieltä jäi nuorempia pois ja näyttökerrat laskivat. Samaan aikaan sain kiitosta vanhemmilta seuraajiltani. He pystyivät paremmin samaistumaan, kun kerroin nuoren naisen elämästä. Sitten se vähän elpyi ja nyt ollaan hyvissä lukemissa.

Rotola-Pukkila haaveilee televisiotöistä, mutta hän ei ole luopumassa YouTubesta.

– Perinteinen media ja telkkari ovat olleet minulle salainen haaveeni, mistä olen välillä sanonut somessa. YouTube on ollut minulle rakas alusta, mutta ovet ovat avoimina myös muille alustoille.

Häät kesällä

Tulevana kesänä Rotola-Pukkila juhlii kesähäitä pitkäaikaisen miesystävänsä Tomas Grekovin kanssa. Pedanttina ihmisenä tunnettu Rotola-Pukkila kertoo, että hääjärjestelyt ovat hyvällä mallilla.

– Hääkutsut pitäisi laittaa poistiin. Koristelu on jo suunniteltu ja sormukset ostettu. Menimme kaksi vuotta sitten kihloihin, tässä on ollut paljon aikaa suunnitella.

– Meidän seuraava haaveemme on ostaa yhteinen omistusasunto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja