UMK-finalistit selvillä – 9 esitystä kamppailee viisuedustajan paikasta

Eilen lauantaina selvisi viimeiset Uuden musiikin kilpailun finaaliin päässeet esitykset. Viikon päästä selviää, kuka edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. 

Uuden musiikin kilpailun finaalissa 27. helmikuuta kilpailevat Cristal Snow, Stella Christine, Annica Milán & Kimmo Blom, Saara Aalto, Barbe-Q-Barbies, Mikael Saari, Eini, Tuuli Okkonen ja Sandhja

UMK:n voittaja edustaa Suomea Tukholmassa järjestettävissä Euroviisuissa toukokuussa. 

Tämän vuoden Euroviisuissa on luvassa lisää jännitystä, sillä loppukilpailun pisteidenlaskemisvaiheessa tapahtuu suurin muutos yli 40 vuoteen.

Äänestäjämaat ovat tähän asti antaneet kymmenelle parhaalle maalle 1–12 pistettä. Pisteiden jakojärjestys on perustunut puoliksi jokaisen maan virallisen euroviisujuryn mielipiteeseen ja puoliksi yleisöääniin.

Uusien sääntöjen mukaan pisteet jaetaan niin, että jokainen maa jakaa tuplamäärän pisteitä. Jokaisen maan jury ja yleisö antavat omat pisteensä kymmenelle parhaalle kappaleelle entistä pistesysteemiä noudattaen.

Finaalilähetyksessä pisteet ilmoitetaan siten, että aluksi jokainen maa ilmoittaa vuorollaan raadin antamat pisteet. Kun kaikkien maiden jurypisteet on ilmoitettu ja laskettu yhteen, julkistetaan yleisöäänet lähetyksen lopussa. 

Uudistuksella pyritään pitämään viisujännitystä yllä aivan kisojen loppuun saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat